Kezdőlap » Növények » Mesevirág

Mesevirág

Mexikóból származó dísznövény. Trópusi körülményekhez szokott, ezért elsősorban szobanövényként nevelhetjük, és mindenképpen teleltetést igényel.
Sötétzöld, vöröses árnyalatú, ovális levelei vannak, melyek kissé szőrösek, fogazottak. Virágai rendkívül bájosak, színpompásak. Lila, rózsaszín, piros, vagy sárga színek közül válogathatunk. Kora tavasztól egész októberig tart a virágzása, egész nyáron át gyönyörködhetünk üdeségében. Kis növésű, magassága körülbelül 30 cm, ezért kicsike lakásban is kényelmesen elfér. Nyáron az erkélyen is tarthatjuk, olyan helyen, ahol védve van a huzattól, és a közvetlen erős napsütéstől. Megfelelő gondozás mellett igen hálás növényünk lesz.
A világos, de erős napfénytől mentes helyet kedveli, ezért félárnyékot keressünk neki. Hazájában, a trópusokon, a párásabb klímához szokott, ezért mi is igyekezzünk ilyen körülményeket teremteni számára. Vízigénye nagy, soha ne hagyjuk kiszáradni a földjét, mindig tartsuk nyirkosan. Célszerű az edénye alá egy vékony kavicsréteget helyezni, amit rendszeresen locsolunk, így biztosíthatunk neki páradús környezetet.
A virágzás befejeztével pihentessük a növényünket. Október végén jön el ez az időszak.
Csökkentsük, majd fokozatosan teljesen hagyjuk el az öntözést. Tegyük hűvösebb helyre, biztosítsuk számára, hogy a téli időszakot pihenéssel tölthesse. Tavasszal ismét tegyük melegebb szobába, és fokozatosan emeljük a vízadagját. A pihenési idő letelte után érdemes átültetni, a földjét frissíteni.
A fiatal hajtásokat érdemes mindig visszacsipkedni, ha eléri a 10 centiméteres nagyságot, mert ezzel erőteljesebb növekedésre serkenthetjük a növényünket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A fekete áfonya

A havasi meggy, más néven a fekete áfonya az erdélyi havasok jellegzetes gyümölcse. A hanga …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük