Kezdőlap » Iskolakezdés » Mennyire megterhelő az iskolakezdés

Mennyire megterhelő az iskolakezdés

Hamarosan közeledik szeptember elseje, a gyerekek számára az új tanév kezdete. Van olyan gyerek aki nagy izgalommal várja ezt a napot, van aki annyira nem. Azok a gyerekek, akik most mennek először iskolába, első osztályosok lesznek, ők biztosan izgatottan várják már a napot,mikor beléphetnek a várva-várt iskola kapuján.

Nagy az izgalom a szülők részéről is, hiszen mélyen bele kell nyúlniuk a zsebükbe egy új tanév kezdetekor. Ez minden évre igaz, de különösen akkor, mikor első osztályba megy a gyerek, legyen az általános- vagy középiskola. Az üzletek dugig vannak mindenféle iskola szerekkel a márkástól az egészen egyszerűig. Mindenki választhat zsebének és gyermekének megfelelőt. Na és itt kezdődik a probléma. Egy olyan szülő akinek első gyereke indul iskolába, annak fogalma sincs mire lesz szüksége a kisiskolásnak. Hallomásból,más tapasztaltabb szülőktől értesülhet arról, hogy milyen füzet kell, milyen ceruza (mert nem mindegy a grafit keménysége) milyen kiegészítő eszközök kellenek még.Erről csak az első szülői értekezleten fognak értesülni,és ekkor döbbennek rá, hogy egy csomó olyan dolgot vettek,amire semmi szükség nincs, viszont nagyon sok minden hiányzik még és akkor itt jelentkeznek a plusz költségek. Ezt a szülői értekezletet az év kezdete előtt kellene megtartani, vagy az iskola honlapjára feltenni augusztus elején, hogy mire is van szükség.

A másik dolog amiért mélyen a zsebükbe kell nyúlni a szülőknek, a különböző mozikban vetített gyerekfilmek. A film bevételén kívül minden lehetőséget megragadnak a gyártók, hogy itt is nyereségre tegyenek szert. Melyik az a gyerek aki ellent tudna állni egy olyan tolltartónak,füzetnek,táskának,vagy tornazsáknak amiken kedvenc rajzfilm figurája szerepel.Melyik az a szülő, aki ellent tudna állni gyermeke könyörgésének,sírásának és ,hogy a szomszéd gyereknek is pont ilyen van.Hát akkor az ő gyermeke se tűnjön ki a sorból,nehogy támogatásra szoruló szegény gyereknek nézzék. Természetesen ezek a cikkek jóval drágábbak, mint egy egyszerű füzet,vagy tolltartó.Ez még jobban megviseli a családi kasszát.
Az alattomos dolog az egészben az, hogy a következő évben új kedvenc lesz és a kedves szülő ismét újat fog venni gyermekének mindenből még akkor is ,ha a táska még kibírna négy évet. Persze a gyártók azért vigyáznak arra, hogy még két évet se bírjon ki.

Ne dőljünk be a reklámoknak,ne versenyezzünk a szomszéddal,addig nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk ér.
Albert Einstein sem azért volt zseni, mert Donaldkacsás füzetbe írta le a relativitás elméletet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogy telik a nyár vége a diákoknak?

Diákok, kisdiákok százezrei kezdik meg minden év szeptemberében a tanulmányaikat. Túlnyomó többségük szomorúan veszi tudomásul, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük