Kezdőlap » Fogyókúra » Mennyire hatékony a hipnózisdiéta?

Mennyire hatékony a hipnózisdiéta?

Azok számára, akiknek az évek óta tartó fogyókúra, és izzasztó edzések dacára sem sikerül megszabadulni a súlyfeleslegtől, a hipnózis egy új lehetőséget jelenthet. Az álomsúly eléréséhez – állítják a diéta követői – nemcsak megterhelő, frusztráló korlátozásokkal juthatunk el, hanem hipnózis segítségével is leadhatjuk a kilóinkat: a tudatalattit hívjuk segítségül.
A hipnózis során a páciens egyfajta transzállapotba kerül, melyben a tudatalatti segítségével kiderülhet, melyek azok a faktorok, amik akadályozzák a fogyókúra sikerét. Ha a hipnotizőr kideríti, milyen tényezők állnak a diéta sikertelensége mögött, segíthet az evési szokások, magatartás átprogramozásában, és az egészséges életmódra való áttérésben. A sikertelen fogyókúrás próbálkozások egyik legjelentősebb kiváltó okai lehetnek az éhségrohamok, ezeket a hipnózis segítségével meg lehet akadályozni. Mivel a módszer a gondolkodásunkon változtat, azoknál is sikerhez vezethet, akik az egyéb fogyókúrás módszerekkel kudarcot vallottak.
A hipnózis témakörét gyakran erős kritikáknak vetik alá a fogyás területén is. Azonban a megdöbbentő eredmények újra és újra igazolják a módszer sikerét. Amennyiben a fogyásnak ezt az útját választjuk, fontos, hogy megfelelő hipnoterapeutát találjunk, aki megtalálja a súlyproblémák mélyebb okát, nemcsak felszínes megoldást nyújt. A hipnózis pozitív hatása a különböző függőségek, és pszichoszomatikus betegségek megszüntetésében már ismert. A fogyással kapcsolatban még újdonságnak számít a hipnózis bevetése, azonban, ha úgy gondoljuk, lelki okok állhatnak a fogyókúránk sikertelensége mögött, érdemes megfontolni a kipróbálását.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A fogyás sikere a hétköznapokban dől el

Aki hétfőtől péntekig egészségesen táplálkozik, nem szükséges, hogy bűntudatot érezzen a hétvégén elfogyasztott hamburger, pizza, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük