Kezdőlap » Film » Melyik volt Arnold Schwarzenegger legelső filmje?

Melyik volt Arnold Schwarzenegger legelső filmje?

Minden filmkedvelő ismeri Arnold Schwarzenegger személyét, hiszen a nyolcvanas és kilencvenes évek egyik legnagyobb akciószínésze volt. Az osztrák izomkolosszus számtalan nagyszerű moziban játszott főszerepet – például: Terminátor, Kommandó, Terminátor 2, Vörös zsaru, Ragadozó –, azonban talán kevesen tudják, melyik is volt az a film, ami elindította a mára legendává vált Arnold Schwarzenegger színészi pályáját.

Ez a film nem más, mint az 1970-ben készült Herkules New Yorkban.
A történet szerint Zeusz fia, Herkules nagyon unja már a gondtalan élete az Olümposzon, és mindennél jobban szeretne lekerülni a földre az emberek közé.

Ez sikerül is neki, rövid időn belül pedig New Yorkban köt ki. Itt megismerkedik egy Ropi nevű perecárussal, akivel barátságot is köt. Ők ketten sok kalandon mennek keresztül, Herkules pedig megtapasztalhatja, hogy az élet a Földön mégsem teljesen olyan, amilyennek képzelte.
A Herkules New Yorkban műfaját tekintve vígjáték, mégis rendkívül humortalan, az a kevéske poén pedig, ami helyet kapott egytől-egyig erőltetett és blőd. A történet első hallásra ígéretesnek tűnik, de a film jóformán teljesen hanyagolja a lényegi történéseket. A cselekmény legfőbb mozgatórugója Arnold Schwarzenegger izmos teste, amit számtalanszor láthatunk a fél órás játékidő alatt. Ez még nem is lenne annyira nagy baj, csakhogy a készítők szemlátomást semmilyen más szempontot nem helyeztek előtérbe, amitől a filmjük esetleg jobb lehetett volna. A látványon sajnos meglátszik a szűk költségvetés, a díszletek és jelmezek nagyon egyszerűek és sablonosak, Arnold Schwarzenegger színészi teljesítménye is halovány, a zene pedig sokszor egyenesen idegesítő.
Szerencsére a Herkules New Yorkban évekig nem került mozikba, így nem vetett gátat Arnold Schwarzenegger színészi pályája elé, aki ezt követően még a hetvenes években megkaphatta a Maradj éhen! című film egyik szerepét, melyért Golden Globe díjat nyert.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dirty Dancing

Dirty Dancing, avagy Piszkos tánc, egy film amit mindenkinek látni kell. Egy film ami generációkon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük