Kezdőlap » Mobil és tablet » Melyik jelenleg a legjobb okostelefon?

Melyik jelenleg a legjobb okostelefon?

Habár az iPhone rajongótábora napról napra egyre csak nő, azért még mindig vannak vetélytársai hazánkban, melynek több oka is van. A legtöbben az új iPhone 5s vetélytársának a Sony Z1-et, és a Nokia Lumia 1020-ast tartják.
Habár a három készülék teljesen eltér egymástól külalakban, rendszerben, és szinte mindenben, mégis talán saját terepükön ezek mondhatók a legjobb okostelefonoknak jelenleg. A Nokia Lumia 1020 egyértelmű előnye a 41 megapixeles beépített kamera, és vaku- és habár a másik két készüléknek is van jó kamerája, mégsem képesek legyőzni a 41 megapixelt. A Sony Xperia Z1 tulajdonképp legnagyobb előnyének az óriási kijelzőjét, és méretét hozhatjuk fel, valamint azt hogy vízálló, és akkora akkumulátor található benne – nagy méretének köszönhetően-, mely akár 2 napig is bírja aktív felhasználás mellett is. Az iPhone 5s legújabb egyedi extrája az ujjlenyomat- olvasó, melyet többféleképp használhatunk, de leginkább arra, hogy feloldjuk és lezárjuk vele a készüléket. Külsőre a három mobiltelefon közül a legszebb az iPhone 5, többek között a beépítet fém alkatrészek miatt, és mert –habár nem rendelkezik túl nagy kijelzővel-, mindenben arányos. A Nokia külsőleg vidám a színes hátlap miatt, de az összképet bezavarja a hátulján kiemelkedő kamera, a Sony Xperia Z1 pedig csak egyszerűen nagy, de nem túl esztétikus.
Végül pedig az operációs rendszerekről is érdemes említést tenni, az iPhone iOS 7 rendszerrel fut, a Nokia Windows Phone 8-cal, a Sony pedig a legújabb Androiddal. Az iPhone egyetlen kellemetlensége a másik két telefonnal szemben, hogy míg a Nokiát és a Sonyt egyszerű adatkábellel csatlakoztathatjuk a PC-hez, addig az iPhone csak iTunes segítségével szinkronizálható.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A világ első androidja~ T-Mobile G1

Az 1960-as évek óta a mobilok gyártási körében rengeteg minden dolog történt, a vonalas és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük