Kezdőlap » Baba-mama » Melyek a szoptatás előnyei?

Melyek a szoptatás előnyei?

Azt senki sem szokta vitatni, hogy a kisbabák, pláne az újszülöttek számára a legtökéletesebb táplálási módszer az anyatej adása. Sajnos sokszor előfordul, hogy az édesanya valamilyen probléma miatt nem tud szoptatni, ritkábban pedig nem akar. Ennek is lehet több oka, például, hogy nem tudja összeegyeztetni a munkájával, túlzott fájdalmat okoz vagy félti a mellei alakját. Szerencsére a legtöbb nő szívesen szoptat.
Ennek számos előnye van. Először is, hosszú ideig mindent megad a babának, amire a fejlődéshez szükséges van. Az első anyatej adagot még nagy hatással vannak a baba immunrendszerére is, később, a növekedéssel együtt mindig a szükséges tápanyagokat juttatja a gyermek szervezetébe.
Nagy előnye, hogy sokkal gyorsabb és tisztább, kevesebb macerával jár, mint a tápszer elkészítése. Nem kell hozzá üvegeket fertőtleníteni, port kikeverni, megfelelő hőfokot beállítani, mivel csomagolása maga a női szervezet, onnan azonnal a babához jut, így épp a megfelelő hőmérsékleten van tárolva, megfelelő összetételű, nem romlik meg, stb. Ha a szükségesnél több termelődik belőle, akkor azt lefagyaszthatjuk későbbi használatra speciális tartályokban vagy zacskóban, vagy esetleg felajánlhatjuk olyan édesanyák számára, akik nem tudják saját anyatejükkel táplálni a gyermeküket.
Fontos szempont, hogy mindig kéznél van, nem kell éjjel a sötétben, vagy épp lámpától elvakulva a konyhában bolyongani.
Nem utolsó szempont, hogy jóval olcsóbb is, mint a tápszer, megfelelő minőségét és mennyiségét az anyuka szervezete garantálja. Ennek érdekében fontos, hogy vitamindúsan étkezzünk és sok vizet igyunk, de ezt szerencsés esetben az ember amúgy is megteszi saját egészségéért is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan utazzunk el a gyermekkel?

Amikor a család eldönti, hogy nyaralni indul, vagy esetleg el kell utazniuk messzebbre, mint, amit …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük