Kezdőlap » Kert » Melyek a legkülönlegesebb formájú növények?

Melyek a legkülönlegesebb formájú növények?

A természet néha igen furcsa formákat produkál. A legismertebb talán a hatalmas méretű amorphophallus titanum. Mostanában megjelent néhány hír, egyik-másik világhírű növénykertben virágzásba kezdett ez az óriási növény. A látogatók többsége maszkot viselt a növény megtekintésekor, mivel az rendkívül büdös, rothadó hús szagú, így csalogatja magához a beporzását végző legyeket. A növény a kontyvirágfélék közé tartozik, itthon is elérhető rokona például a kála, a filodendron és a sárkánykontyvirág is.
Az Ahová lépek szörny terem óriás szörnyére emlékeztet a hydnora africana, amely más növények gyökereinek parazitája. A növény maga a föld alatt él, csak a virágja nő ki a felszínre, ott pedig ideiglenesen csapdába ejti a rovarokat, hogy azoknak biztosan legyen idejük beporozni.
A kavicsnövény az apró érdekességek közé tartozik. Általában kaktusznak nézik, de valójában a kristályvirágfélék közé tartozik. A sivatagos talajból két apró, de dagadt félkör alakú levele lóg ki, ezek közül bújik ki még egy szár, amin a virágját növeszti. Odafigyelést igényel, de nálunk is tartható, szinte minden kertészetben kapható. A kaktuszok között szokták elhelyezni hasonló igényei miatt.
A denevérvirág Ázsiából származik, és sötét, szinte fekete, denevér alakú virágjával és hosszú bajuszszálaival bűvöli el a kertbarátokat. Tartása rendkívül nehéz, állandó 25-30 fok közötti hőmérsékletet, magas páratartalmat igényel, sokszor még tapasztalt, üvegházas kertészeknél is pusztulásnak indul. Helyette kísérletezzünk inkább a papagájvirággal, ami hasonlóan különleges növény, csak sokkal színpompásabb, és könnyebb bánásmódot igényel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Segíthetünk a kertünk talajminőségén? Igen, foszfortartalmú műtrágyákkal.

Kertünkben igen sokféle módon javíthatjuk a talajunk minőségét, ezek közül is a műtrágyázás a legjavasoltabb. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük