Kezdőlap » Film » Melyek a legjobb, ma is nézhető, régi hazai rajzfilmek?

Melyek a legjobb, ma is nézhető, régi hazai rajzfilmek?

Könnyű egyszerűen csak bekapcsolni a televíziót a kicsik számára, és azt gondolni, ezzel biztosítjuk számukra a korosztályuknak megfelelő rajzfilmeket. Sajnos azonban a mostani mesék rendkívül primitívek, főleg, ha a régiekkel hasonlítjuk össze őket. Az elsődleges, legkisebbeknek szóló jelentés mögött nincsenek olyan másodlagos, harmadlagos tartalmak, amelyeket korosztályának megfelelően folyamatosan fedezhetnek fel a gyerekek, sőt, akár a felnőttek is élvezhetnék ezeket a dimenziókat, ha lennének.
A régi, igazán sikeres hazai rajzfilmekben mindez megvolt. Ott van például a Magyar népmesék. Persze, ezekből sok epizódot nemrég fejeztek csak be, de stílusában, céljában mégis a régi rajzfilmekhez kell sorolni. Sajnos, a népszerűség tekintetében is, pedig ez pont olyan sorozat lenne, ami a felnőtteket is szórakoztatja, a humora rendkívüli.
A hatvanas, hetvenes években indult ezeknek a sorozatoknak a jó része, például a Gusztáv, a Frakk, a macskák réme, A nagy ho-ho-horgász, a Mézga család, a Pom-pom meséi, a Vízipók-csodapók, Kukori és Kotkoda, Mátyás mesék, Mondák a magyar történelemből, és így tovább, tehát témakörben is nagyon változatosan lehet válogatni a gyerekeknek, nem muszáj a sci-fi jellegű Mézga családot vagy Mikrobit adni, ha inkább az állatos vagy történelmi sorozatok a nagy kedvencek.
A sorozatok azért jók, mert sokkal több műsoridőt adnak ki, mint a rajzfilmek, ennek ellenére érdemes megismerkedni ugyanennek a korszaknak az egész estés rajzfilmjeivel vagy minisorozataival.

Garantáltan a felnőttek is élvezni fogják a Macskafogót, még a második része is nagyon jól sikerült, a Ludas Matyit, a VUK-ot, a Hófehért, a Háry Jánost. Kifejezetten nagyszerű zenei anyagot ad a János vitéz, amellett, hogy a felnőttek, akik már ismerik a sztorit is, tökéletesen követni tudják. Hasonlóan zenei Jankovics Marcell modern, 2011-es alkotása az Ember tragédiájából, ez viszont gyerekeknek inkább már csak ebből a szempontból élvezhető, a történetet még annak is nehéz követnie, aki jól ismeri a színdarabot, rejtett poénok viszont szinte minden képkockán vannak, és ez jól lefoglalja a szülőket is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dirty Dancing

Dirty Dancing, avagy Piszkos tánc, egy film amit mindenkinek látni kell. Egy film ami generációkon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük