Kezdőlap » Szilveszter » Melyek a legnépszerűbb magyar pezsgők?

Melyek a legnépszerűbb magyar pezsgők?

Magyarországon is minden szilveszterkor nagyon sok pezsgő fogy, azonban az emberek többsége nem mindig szeret kipróbálni új italokat, és a hagyományos, megszokott Magyarországon már több évtizede forgalomban lévő italokat fogyasztja évről-évre.
Az első, és legismertebb pezsgőtípus hazánkban a BB, azaz Balatonboglári pezsgő. Ennek a pezsgőfajtának összesen 8 típusa van ezek közül a legdrágább az Arany Cuvée, és az Ezüst Cuvée, előbbi édes, utóbbi pedig félszáraz. Ezeken kívül híres még a Spumante, mely muskotályos édes fehér tankpezsgő, valamint a BB Frizzante, mely tulajdonképp egy édes gyöngyözőbor. Sokan szeretik még a BB Rosé édes, és félszáraz pezsgőjét, valamint természetesen a hagyományos édes, félszáraz, és száraz változatokat.
A második leghíresebb hazai gyártású pezsgő a Törley, melynek közel 22 féle kiadása kapható jelenleg hazánkban. A Törley pezsgők közül a legdrágább pezsgő a Törley Brut Nature Rosé Nyerspezsgő, mely közel négyezer forintba kerül. Ezt a különleges kiadást a pezsgőgyártó vállalat 130 éves évfordulójára adták ki, ezért is az ünnepélyes kiszerelése. Természetesen a Törley is kiad hagyományos ízű, és fajtájú pezsgőket is, azonban jóval szélesebb a választéka, mint bármely más pezsgőgyártónak.
Végül, de nem utolsósorban a harmadik legnépszerűbb magyar pezsgő a Hungaria pezsgő, melyből hét féle verziót ismerünk, és kaphatunk. A márka legdrágább pezsgője a Hungaria Zöld Veltelini pezsgő, de ebből is beszerezhetünk rosé, félszáraz, száraz, és édes pezsgőket is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük