Kezdőlap » Látnivalók » Meglátogassuk a Laacher See tavat és környékét?

Meglátogassuk a Laacher See tavat és környékét?

Szerencsére ma már bármikor lehet külföldre utazni, különleges helyeket felkeresni. Mielőtt útnak indulunk, érdemes körültekintőnek lenni. Divatnak számít a tehetősebb réteg körében, az úgynevezett katasztrófa turizmus. Rohannak, ha meghallják, hogy valahol érdekes természeti jelenség, vagy katasztrófa történt, vagy várható. Nem törődnek a lehetséges és valós veszély forrásokkal. Év elején felröppent a hír, hogy Európa szívében, Németországban Rheinland – Pfalz területén, az Eifel hegység alatt óriási vulkánt találtak, ami már körülbelül 12900 éve nem tört ki. Azt állítják, hogy szuper vulkán törhet ki a tó alól, mivel a tó vulkáni kitörést előrejelző jelenségeket produkál.

Ilyen jel a magmakamra gázkibocsátására utaló gázbuborékok megjelenése, ami jelezheti a közelgő kitörést. Ha ez tényleg megtörténne az hatalmas katasztrófát idézne elő, mely tömeges kitelepítéseket, sőt, rövid távú globális lehűlést is eredményezhetne, mivel a vulkáni por és hamu blokkolná a Nap sugarait.

Erről hosszan írt cikket a Daily Mail, majd később el is távolították az oldalról. A cikk eredményeként elözönlötték a látogatók az Eifel -hegységben található Laacher See tavat. Ha keresünk róla fényképet, magunk is meggyőződhetünk a táj szépségéről, ami ilyen extra hírek nélkül is lenyűgöző látványt ad. Ez már önmagában elegendő ahhoz hogy útnak induljunk. De aki nem vágyik ilyen hosszú utazásra annak sem kell elkeseredni. Idehaza is rengeteg csodálatos táj és látnivaló várja azokat, akik igénylik a változatosságot.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Károlyi Alajos palotája

Budapesten, a VIII. kerületben található a Károlyi-palota (Pollack Mihály tér 10.). A palotát a nyitrai …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük