Kezdőlap » férfi póló » Még mindig ciki a rózsaszín?

Még mindig ciki a rózsaszín?

Napjaink társadalma néha irreális elvárásokat támaszt mindkét nemmel szemben: a feminizmus hirdetői szerint a női nemi szerepek eltúlzottak, és a média által rengeteg a felesleges nyomás a tökéletes külsőért.

De a férfiak is ugyanúgy szenvednek a saját szerepük megélésével, különösen ha úton útfélen arról olvasnak és látnak műsorokat, hogy mi a férfias és mi nem. Például a nőies és férfias színek rengeteg figyelmet kapnak, ha öltözködésről van szó. A papírforma szerint a férfiak csak sötét színekben járhatnak, egy klasszikusan nőiesnek kikiáltott szín nemvárt figyelmet fordíthat viselőjére. A rózsaszínt viselő férfiak örökös témája lesznek a társadalom kritikusabb rétegeinek, hiszen a rózsaszín és annak árnyalatai a legnőiesebb színnek számítanak – egyesek szerint. Már csecsemőkorban rózsaszín rugdalózóba öltöztetjük a lánygyermekeket, míg a fiúknak a kék a kötelező. De miért kellene egy olyan döntéssel később felnőttként együtt élni, amit mások hoztak meg számunkra?

A színek és annak jelentéseivel ( ha vannak nekik, akkor sokkal mélyebb pszichológiai üzenetet közvetítenek ) való azonosulás ma már idejétmúlt és szőrszálhasogató. Miért kellene egy férfinak amiatt aggódnia, hogy a ruha színe, amit épp visel, milyen üzenetet közvetít mások számára? A lényeg, hogy ő hogy érzi magát benne, hogy számára mit jelent. És miért foglalkozunk mi azzal, hogy mások milyen színű pólót viselnek? Mindenkinek magánügye, hogy miben érzi jól magát, és amíg az általa választott ruhadarab kényelmes és magabiztosságot kölcsönöz viselőjének, addig semmi sem ciki.

Olcsó és kiváló minőségű férfi pólót keresel?

Itt megtalálod: Sportfelszerelések.hu

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Melyiket viseljem (férfi póló)?

Az erősebb nem többsége szereti a laza öltözködési módot. Vannak viszont, akik csak ingben tudják …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük