Kezdőlap » Betegségek » Medvetalp fű veszélyei(Kaukázisi)

Medvetalp fű veszélyei(Kaukázisi)

A medvetalp a zellerfélék családfájába tartozik. Nemzetsége melybe 2-éves vagy évelő lágy szárú növények tartoznak. A medvetalpak nagy méretű akár több méter magasra is megnőhetnek. A növény levelei összetettek akár 1 méter magasságúak is lehetnek, összetett ernyő alakú virágzatukat pedig fehéren mutatja meg magát.

Terjedése:

Leginkább elterjedt az északi félgömb mérsékelt övezetében élnek, de kevés faj előfordulhat a trópusi Afrika magashegységeiben is.
Eurázsia az elterjedési területük főpontja Délnyugat-Ázsia, India és Közép-Ázsia hegyvidéki területein megtalálható. . Európában is van két, egymástól kiválóan megkülönböztetett faj is.

Legkisebb érintkezésnek is súlyos következményei lehetnek, mivel minden része mérgező a virágnak ezért, ha valaki találkozna bárhol is ezzel a növényfajtához hasonlóval nagy távolságból kerülje el.
Az erős rásugárzó napfény hatására intenzívebbé válnak. A ha szembe belemegy átmeneti vagy akár végleges vakságot is okozhat.

Az ezzel dolgozó szakemberek szerint a növényt nagyon nehéz kiirtani. A megoldás lehet az állandó kaszálás, vagy a 8-12 cm-méter mélyen lévő gyökerek kiirtása. De mivel érintése nagyon csúnya dolokat tud okozni ezért érdemes ha ehez szakembert hívunk. A kaukázusi medvetalp a 16. században került hazánkba. Először dísznövényként hasznosították.

Tünetei:

Úgy néz ki először mint egy égési sérülés. Elkezd hólyagosodni.
Aztán elkezd viszketni a hólyag. (javaslom ne nagyon vakarják aki véletlenül is érintkezett is volna vele mert csak szaporíthatja tovább)

Ha olyan mértékben érintkeztek a növénnyel, és nagyon súlyos amputálhatják is azt a testrészt, ami érintkezett ezzel a növénnyel.

Nagyon figyeljenek arra, hogy véletlenül se érintkezzenek ezzel a növénnyel!!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szemölcs

Sokan halhattunk vagy akár megtapasztalhattuk a testünk bármilyen részén a szemölcs jelenlétét . Ez a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük