Kezdőlap » Egészséges életmód » Meditácios variációk

Meditácios variációk

1001 és egy féle meditációs gyakorlat van de én most a 4 leggyakoribb szeretnék mesélni.

1.Megfigyeljük a légzésünket. Csak a légzésre koncentrálunk. Hagyjuk gondolatainkat szabadon áramlani. Fontos hogy a légzés üteme a megszokott legyen. A légzésed lassan egyé válik veled és közben ,már nem is a légzésedre koncentrálsz .Hagyod eltávozni a tudatodban lév9 szétszórt kusza képeket. Ezzel a meditációval szinte minden kellemetlen érzés eltávozik belőled.

2.Megfigyelünk egy tárgyat (ez a tárgy bármi lehet) virág,gyertya,egy kép .Tudatunkat a tárgy felé fordítjuk. Ebben az esetben a tárgy megfigyelése útján érjük el a meditációs állapotot. Legjobban ahhoz tudom hasonlítani mikor az ember elbambul. Mikor ezt az állapotot elértük utána engedjük a tudatnak a képek megjelenítését és azok kitisztítását elengedését.

3.Egy mantrát ismételgetünk .A mantra energiája hozzá adódik a saját energiánkhoz .Ez a módszer közvetlenül hat a tudatalattinkra. A mantra szerepe a meditációban nagyon fontos .Védelmezi a tudatott és védelmez minket a saját tudatunktól .Ha valaki egy mantrát mondogat magában ha ideges vagy feszült rövid időn belül észre veszi hogy sokkal nyugodtabb lesz .A mantránál minden szótagot szellemi erő hat át.

4 .Irányított meditáció (személyes kedvenc)Ezt általában több emberrel szokták elvégezni. A mester (tanító) a mesélő .Ezt úgy kell elképzelni mintha egy mesekönyvet olvasnának neked fel. Mindazt amit hallasz el kell képzelned. Elég hamar olyan érzelmeket tapasztalsz amit azelőtt soha .Megnyílik a tudat mindent sokkal tisztábbnak látsz a meditáció végén.

A meditáció során ne terheld és ne befolyásold nagyon nagy akarattal a tudatod. Legyen a tested természetes,lélegezz úgy ahogy szoktál. Úgy gondolj mint az égre ami át9leli a világ egyetemet. Szárnyalj nincsenek határok és minden félelmed egy pillanat alatt elszállhat. Nagyon fontos a meditáció során szerzett tapasztalatok,érzések a meditáció után is megmaradnak benned. A mindennapi életben is alkalmazhatod őket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük