Kezdőlap » Hotel » Mauritius, egy apró kis szigetállam

Mauritius, egy apró kis szigetállam

Mauritius egy kis szigetállam, amely az Indiai-óceánon található, az egész szárazföld csupán 2040 km2, és a népessége sem túl nagy. Mauritius fővárosa Port Louis, itt összesen 150 ezer fő él. A szigetállam, amely tulajdonképpen két nagyobb területű, és még néhány kisebb szigetből áll, keleti irányban Madagaszkárról közelíthető meg a legkönnyebben. A sziget nagy része egy fennsík, mely fokozatosan emelkedik, míg legmagasabb pontja 828 méter magasan található, a csúcs neve pedig Piton de la Petite Rivière Noire. Található rajta egy folyó is, a Grande Riviére, amely 35 kilométer hosszú.
Mauritius szigetének nagyon élénk turizmusa van, ami sokat lendít az állam gazdaságán is. A hely olyan természeti szépségekkel rendelkezik, amiket ha meglátunk, nem is csodálkozunk rajta, hogy miért jönnek ide ennyien évről-évre. A sziget északi területein lagúnákat, és olyan tengerpartokat találunk, melynél fehér homok a jellemző, itt helyezkedik el a főváros is. Már önmagában Port Louisban is rengeteg látnivaló van, katedrálisok, mecsetek, templomok, és a szépséges főtér, a Place des Armes. Mauritius szigetének a déli részén nem igazán élnek emberek, akár azt is mondhatnánk, hogy majdnem teljesen érintetlen, hiszen itt túl szeles a terület, ami egyáltalán nem kedvező. A számos látnivaló közül, melyet ez a káprázatos hely kínál, nagyon nehéz kiemelni a legfontosabbakat, mégis tegyünk egy próbát, és vegyük sorra azokat a helyeket, amiket semmiképp nem szabad kihagynunk.

Amint megérkezünk a nemzetközi reptérre, érdemes elutazni Mahébourg-ba, amely csak negyed órányi autóútra van onnan, egykoron ez a város volt a sziget központja. Érdemes megtekintenünk a Naval Múzeumot, amely egy tengerészeti múzeum, és a La Vanille Crocodile Park-ot, ahol különféle hüllők tekinthetők meg természetes környezetükben. Látogassunk el a Sonillac halászfaluba, ahol egy kert, és egy híres vízesés, a Rochester Falls található. Mauritius nyugati oldala kissé visszamaradottabb, mint a fejlett északi területek, azonban itt is van néhány hely, amiért érdemes utazni. Például a 8 hektárnyi területen elhelyezkedő Casuela Bird Park madárrezervátum, és egy 83 méter magas vízesés, a Chamarel-vízesés. Amellett, hogy a helyi horgászparadicsomban is elüthetjük az időt, fürdőzhetünk a Tamarin Beach-en, vagy ellátogathatunk ahhoz az 5 toronyhoz, melyet még az angolok építettek a 19. század elején, a Martello-tornyokhoz. A nyugati területeken találhatóak a híres Színes-földek, és a Brabaut-hegy is, ahová a 17-18. században a szökött rabszolgák menekültek.

Mauritius keleti területei sem annyira fejlettek, azonban az élénk turizmus erre a vidékre is hatással volt, és az elmúlt évtizedekben már ide is igyekeznek minél több szórakoztató létesítményt, hotelt telepíteni, hogy az emberek megtekinthessék a Szarvasok-szigetét, a Nagy-Délkeleti-folyót, az Oroszlán-hegyet, és egy nemzeti parkot, a Le Val Nature Parkot.
Mauritius még ezeken kívül is számos látnivalóval, és persze a fejlett központi területen, ahol a legtöbb ember él, kulturális intézményekkel is szolgál. A központi részen tekinthető meg az egykori vulkán, mely mára már kialudt, és a Tamarin-vízesések is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Utazás Illinois államba

Illinois állam az Egyesült Államok 21. tagállama, az USA ötödik legnépesebb tagállama, amely a közép-nyugati …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük