Kezdőlap » Hotel » Mauritánia

Mauritánia

Mauritánia Nyugat-Afrikában található, körülbelül 3 és fél millió lakosú állam. Határos a Szaharával, Algériával, és Szenegállal, másrészt pedig az Atlanti-óceánnal is, ami az ország nyugati részénél található. Emiatt rengeteg kiváló minőségű stranddal rendelkezik, amit évente nagyon sok turista látogat meg, mivel itt nyaralni nem olyan költséges, mint Egyiptomban vagy Tunéziában.
Az egész országban az év minden szakában forró és száraz időjárás jellemző, azonban déli városokban előfordulnak a téli időszakban esősebb időszakok is. A táj és környezet természetesen sivatagi, ami miatt kevés folyó és patak van az országban.

Egyedül a Szahara-folyó szeli csak át Mauritániát, és néhol csak oázisok találhatóak.
Aki ide szeretne utazni az vagy a tengerpart környékére érkezik, vagy a belsőbb régiókba, ahol két nemzeti park, a Banc d’Arguin és a Diawling található. Az ország fővárosa Nouakchott, ahonnan csak autóval, vagy időszakosan induló repülőgép járatokkal lehet elérni a különböző városokat. A turisták egyik kedvence Mauritániaban, amikor a helyiek felajánlják, hogy egy két napos tevegelésre elviszik őket, ami bizony nem is drága, mivel az ország pénzügyi helyzete nem igazán versenyképes az afrikai országokéval.

Mauritánia legnépszerűbb látnivalói között érdemes megemlíteni a több ezer éves Chinguetti várost, amit szinte minden ide érkező egyszer biztosan meglátogat, és a Nouakchott nagy mecsetet, amit az egész ország a legszentebb helyének tart.
A helyi viszonyokat tekintve, érdemes utána olvasni mikor érkezünk ide, mivel itt elég gyakoriak a lázadások, azonban ha nem a fővárosban szeretnénk megszállni, akkor ezzel a problémával nem kell majd szembesülnünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ismerjük meg Girona-t

Girona, a magyarok számára bizonyára ismert üdülőhely, mivel nagyon sok repülőjárat landol itt, ami Budapestről …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük