Kezdőlap » Hotel » Marokkó turisztikai fellendülése

Marokkó turisztikai fellendülése

Az elmúlt négy évben az észak-afrikai országok közül Marokkó lett az első, aki több mint két és fél millió turistát tudott magához vonzani egy év alatt. A térségben a legnagyobb vetélytársa Tunézia volt, ám a gazdasági válságnak köszönhetően itt a szálloda-, és ellátási árak drágultak, míg Marokkóban ugyanezek változatlanok maradtak. Tunézia 2011-ben több mint 5-10 százalékot vesztett a látogatottságából az elmúlt évekhez képest, ami egy igencsak nagy visszaesést jelent.

A következő években Marokkónak szembe kell néznie olyan vetélytársakkal, mint a Kanári szigetek, Törökország, vagy éppen Egyiptom, mivel ezek a régiók 2013-ra szeretnék visszacsábítani azokat a turistákat, akiket a válsági ideje alatt elvesztettek. A legnépszerűbb városok amiket a turisták nagy lelkesedéssel látogattak Marokkóban egész évben, a következők: Marrakech, Rabat, Sidi, Tetouan, Casablanca, Kentira és Tan Tan. Azonban nemcsak a szállodák tartották áraikat, hanem a légitársaságok közül az Air Arabia, az Air Berlin, az EasyJet, a Thomas Cook Airlines is nagyon olcsón árulta a repülőjegyeket Marokkóba, így az utazni vágyók természetesen inkább ezeket választották, mint akár egy drágább Air France jegyet, Tunéziába.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tsivili, a Zakynthos szigeti üdülőhely

Tsivili Görögországban, a Zakynthos szigeten található üdülőparadicsom, amely a Jón-tengernél, a Peloponnészosz-szigettől nyugatra található. Amennyiben …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük