Kezdőlap » Hobbi » Margit Sandemo: Jéghegyek népe

Margit Sandemo: Jéghegyek népe

A jéghegyek népe könyvsorozat egy norvég írónő tollából született, több évszázadot felölelő családregény. A sorozat 47 részből áll, mely sorozat valamennyi kötete magával ragadja az olvasót. Az alaptörténet egy olyan család élete köré fonódik, akiktől a boszorkányság és a varázslat nem áll messze. A könyvsorozat minden egyes darabja önálló történet, amely történetek azonban egymásra épülnek, ezáltal írva le a család teljes történetét. A kiindulási alapot Silje és Tengel találkozása és szerelme adja, amely köré misztikus vonásként tekeregik a gonosz ős története és cselekedetei, amely által az egész család hosszú évszázadokon keresztül megbélyegződött. A két alapszereplő találkozásából egy bátorságáról, kitartásáról és az összetartozás-tudatukról ismert család történetét ismerhetjük meg.

Az írónő sajátságos ábrázolásmódja is nagyban hozzájárul, hogy a könyvsorozat olvasása közben úgy érezhetjük, mintha egy másik dimenzióban lévő világba lépnénk át.
Bár a könyvsorozat valóságos elemeket nem tartalmaz, azonban az utolsó kötet végén az írónő beszámol azon saját élményeiről, amely a könyv megírására késztette. Ezek az élmények (tekintve a könyv történetét) szintén tartalmaz misztikus elemeket, amely magyarázattal szolgál a témaválasztásra.
Tengel és Silje szerelméből egy olyan nemzetség született, amely kívül áll a többi ember világán, mégis tiszteletet és megbecsülést vívtak ki maguknak. A szereplők jellemvonásai sok esetben az olvasó számára irigylésre méltó, hisz olyan belső erőről és szilárd jellemről ad tanúbizonyságot, amely a mai világban sajnos nem minden esetben tapasztalható.

Azok számára, akik vonzódnak a boszorkányság és varázslat témaköréhez, feledhetetlen élmény lesz a könyvsorozat olvasása.
Mindezeken felül a könyvsorozat tanulságos is, hiszen a család történetét összekapcsolja valós történelmi eseményekkel, azok részletes leírásával, amely feleleveníti és bővíti az olvasó ismereteit.
Kellemes olvasást kívánok!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük