Kezdőlap » Hotel » Maracaibo, Venezuela

Maracaibo, Venezuela

Venezuelában a második legnagyobb város Macaraibo, ahol körülbelül 3 millióan élnek napjainkban. Sokan a helyiek közül ezt a várost csak a napsütés földjének hívják, hiszen itt állandóan süt a nap, és az egész országban itt vannak a legmelegebb hónapok.

Maracaibo manapság nagyváros, ahol egyszerre két önkormányzat is van, melynek köszönhetően állandó versengő politikai rendszer, és fejlett város alakult ki. Itt található a körzet legnagyobb, és legjobb minőségű egyeteme, mely jogászokat és orvosokat képez. A helyiek rendkívül büszkék magukra, és úgy gondolják hogy nélkülük nem lenne Venezuela ugyanaz az ország, azonban például a szennyvíz elvezetését nem oldották meg rendesen, így a Maracaibo-tóba szivattyúzott szennyvíz egyenesen a tengerbe jut. Ugyanez az oka annak, hogy az egykor kristálytiszta vizű helyi tó lassan már mocsárrá alakult át.

A helyiek rendkívül egyedi kulturális környezetet alakítottak ki, például minden helyi sportegyesületnek szinte a megszállottságig szurkolnak, és a zenéjük is sajátos. Mivel a helyiek akcentusa is más, ez meg is jelenik a jellegzetes karácsonyi zenében, a Gaita Zulianában is, mely egy afro venezuelai népzene. A városban szerte mindenfelé lehet helyi zenészekkel találkozni, akik a gaitát játsszák. A legnépszerűbb utca Maracaiboban az El Milagro, ennek jelentése a csoda utca. Amennyiben itt szeretnénk megszállni, még indulás előtt interneten foglaljunk szállást a hotelekbe, melyből 2-3 és 4 csillagosokat fogunk találni a városban.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy német nagyváros, Heidelberg

A Neckar völgyben található város két partját három híd köt össze, ezek közül az Alte …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük