Kezdőlap » Hotel » Mannheim, egy tipikus német város

Mannheim, egy tipikus német város

Mannheim, a legfőbb gazdasági és kulturális központ, amely Németországban a Rajna és a Neckar torkolatháromszögénél található, a Felső-Rajnai síkságon, nem messze Frankfurttól. Mannheim városa mindig is lényeges volt kereskedelmi szempontból, és ez napjainkban sincs másképp, hiszen Stuttgart és Frankfurt között ez a város a legfőbb csomópont, közlekedésileg is. Ebben a városban található az ország második legnagyobb főpályaudvara, valamint Európa egyik legnagyobb belkereskedelmi kikötője is.

Mannheim városnézését mindenképp a Friedrichsplatzon éri meg elkezdeni, hiszen itt található egy 60 méter magasságú víztorony, amely Mannheim jelképe, a torony érdekessége, hogy a tetején egy szobor is található, amely Amphitrité-t ábrázolja. Ezen a téren minden decemberben megrendezik a karácsonyi vásárt, így hogyha a hideg időszakban tartózkodunk itt, mindenképp látogassunk el a vásárra. Ugyanitt nyáron csodás vízi játékokat tekinthetünk meg, melyeket kivilágítanak, hogy az egyébként is szép látványt fokozzák. A város központi parkja a Parádé-tér, itt található a Grupello-piramis, aminek megtekintését vétek lenne kihagyni. Ettől északra juthatunk el az alsóváros centrumába, ahol a piac is található, a területen pedig megtekinthetjük Peter van der Branden szökőkútját, amely igazán egyedi kialakítású, a 4 őselemet jeleníti meg, és egyszerre jelképezi a Rajnát és a Neckart is. A Mannheimi Nemzeti Színház az egész ország legrégibb színháza, semmiképp ne hagyjuk ki, ahogy a Régi Városházát, és a Szent Sebestyén templomot sem érdemes. Nem messze ezektől az épületektől található egy ugyancsak régi épület, a Mannheimi Kastély. A város tele van olyan parkokkal, ahol megállhatunk hogyha a városnézés közben elfáradtunk, ezek közül is kiemelkedik, az Európa egyik legszebb helyének tartott Luisenpark, amely a belváros közelében található. Itt 41 hektáros területen pihenhetünk, olyan környezetben, ahol gondolás tavakat, lepkeházat, és kínai teakertet is találunk. Hogyha itt már jártunk, és megnyerte a tetszésünket, semmiképp ne hagyjuk ki a Kastélykertet sem.

Hogyha meguntuk a városnézést, és inkább vásárolgatnánk egy kicsit, vegyük az irányt a Breite Strasse és a Kunststrasse felé, amely a város legfőbb shopping negyede. Ebben a városban is vannak olyan programok, melyeket évente rendeznek meg, például a Nemzetközi Filmfesztivál. Hogyha sportra vágyunk, megtekinthetjük a Sasok, vagyis a helyi jégkorong csapatának a játékát is a SAP Arénában.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Utazás a Cook-szigetekre

A Cook-szigetcsoport hatalmas területen helyezkedik el, mintegy 2 millió négyzetkilométernyi helyen található a Csendes-óceán déli …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük