Kezdőlap » Hotel » Malajzia fővárosa: Kuala Lumpur

Malajzia fővárosa: Kuala Lumpur

Kuala Lumpur Malajzia fővárosa, ahol egyben a legtöbb ember is él az országban, ez a város, szerves része a 3 maláj szövetségi területnek. Kuala Lumpur 35 kilométerre van a tengertől, és trópusi éghajlattal rendelkezik, vagyis az év egészében meleg, kellemes idővel várja az ide utazni kívánó turistákat. A település rengeteg látnivalót tartogat mindenki számára, így amikor itt járunk, érdemes időt szakítani a legfontosabb nevezetességek megtekintésére és a városnézésre.
A maláj főváros legnépszerűbb látványossága a városközpontban található Petronas- ikertorony, mely 2003-ig a világ legmagasabb felhőkarcolója volt, és amely az ország legóriásibb épülete a maga 452 méteres magasságával. Az épületcsoda 88 emelettel rendelkezik, a 41. emeletnél pedig egy olyan híd köti össze a tornyokat, melyről az egész várost beláthatjuk. Az épület belsejében helyezkedik el a Természettudományi Múzeum, és egy híres bevásárlóközpont, a Suria KLCC is.
Ugyancsak érdemes megtekinteni a város híres tévétornyát, mely 421 méter magas, ez a Menara Kuala Lumpur. A fővárosban barangolva látogassunk el a Vásárcsarnokba is, helyi nevén Pasar Seni-be, ahol mindenféle kereskedőtől szinte mindent beszerezhetünk. A többnemzetiségű piac akkora, hogy több területre oszlik, elkülönül benne például a Kínai szoros, és a Lorong Indiai árusító részleg is.

Kuala Lumpur Kis Indiájához is érdemes ellátogatnunk, ez a városban található üzletsor, ahová kifejezetten a turisták miatt érkeznek az árusok. Hasonló az előbbihez a Kínai negyed is, ahol éjjel-nappal tudunk vásárolni, ez a hely nagyon kedvelt a turisták körében, és a KLCC valamint a Bukit Bitang mellett találjuk meg. Délkelet-Ázsia egyik legidősebb temploma itt található, ez a Thean Hou templom, amely a Robson-hegyen helyezkedik el a fővárosban. Érdemes még ellátogatnunk a Mid-völgybe is, ahol a Sri Maha Sakthi Mohambigai Amman Templomot tekinthetjük meg, valamint menjünk el a Batu Barlangok rendszeréhez is, ahol 3 nagyobb, és több kisebb barlangot fedezhetünk fel. Kuala Lumpurban található a Lake Gardens egyik része, a Madár Park, amely 20 hektárnyi területen terül el, ezen belül pedig megtekinthető a Papagájok világa kiállítás, és a madárház, ahol közel 3000 madár él.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ipsos, a korfui turistaközpont

Korfu szigetének keleti partjánál található Ipsos, az üdülőhely, amely egyre népszerűbb a szigetre érkező turisták …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük