Kezdőlap » Hotel » Makrygialos a turista falu

Makrygialos a turista falu

Ez a falucska az Égei-tenger nyugati felében található nem messze Thessalonikitől. Nyugodt, békés környezetét nagyon sokan kedvelik, amin jól látszik, hogy évről-évre ezrek látogatnak el erre a kis településre.
Szó szerint a falu a tengerpartra épült mivel három részre osztott strandja van, és az 1600 fős lakosság majdnem minden tagja a turisták körül sürög-forog, a nyaralási turnusokban. Azonban ha vége ezeknek az időszakoknak a helyiek a mezőgazdaságból, és a földművelésből tartják el magukat, és közösségüket. A halászat is nagyon fontos az itteniek számára, mivel nagyon sok kagylót és halat adnak tovább innen Görögország szerte a nagyobb szállodákba és városokba, amivel csak még jobban híressé teszik a környező vizeket.

Makrygialos, a nevét a tengerpartja miatt kapta, ami görögül hosszú, lágy, selymes utat jelent. A strandját három részre lehet osztani, az Agiannis-ra, a Pynda-ra, és a Makryalgos-ra.
A Makrygalos ezek közül a legnagyobb, és a legjobban felszerelt partszakasz is. Itt rengeteg éttermet és apartmant találunk, mivel itt a legsekélyebb a tengerpart, és a homok is itt a legtisztább. Ha ezt a partot választjuk, ne feledjük, kóstoljuk meg a helyi halakat, és kagylókat mivel ezen a parton fogják őket, és szó szerint frissen is tálalják fel nekünk. Az Agiannis, egy nyugodtabb csendesebb térség, ahol nem annyira zsúfoltak a strandok, és itt találjuk a kiadó apartmanok nagy részét is. A hely érdekessége, hogy a nevének jelentése egy fehér templomot jelent, ami arra utal, hogy az ókorban egy fehér templom állt itt, s vonzotta ezáltal az Isteneket erre a térségre. Ez a szent hely mai napig megtekinthető. A Pynda partrész egy bulisabb partszakasz ahol nem az éttermek, hanem a bárok játszzák a főszerepeket, és időszakonként pedig fesztiválokat is tartanak itt, egyszóval ez egy bulizni vágyók számára kitalált strandszakasz.

A környék tele van még természeti látnivalókkal is, sétálgathatunk a parton, figyelhetjük a tenger felett repkedő madarakat, és a környező élővilágot, másrészt megtekinthetjük a nem messze innen fekvő régi Makedón emlékeket, ami jól mutatja , hogy az Ókorban még milyen fontos kikötőnek, és tengerészeti központnak számított ez a térség. A régészeti emlék miatt nagyon sok Makedón kultúrával foglalkozó múzeumot is meglátogathatunk.
Makrygialos-ba legkönnyebben autóval vagy az Athén expresszel juthatunk el, de a távolsági buszok Thessaloniki-ből is nagyon rövid időn belül elérik a tengerparti kis falucskát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan utazhatunk könnyen repülővel?

Amikor egy repülőutat tervezgetünk, sajnos mindig van egy hátráltató tényező, ez pedig az utazáshoz szükséges …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük