Kezdőlap » Hotel » Magyarország ötvenedik legjobb étterme

Magyarország ötvenedik legjobb étterme

A csárda neve a szegedi Kiskőrössy Halászcsárda, ami a Tisza partján található a Felső Tisza-part 336. szám alatt, így szó szerint, a halászhangulat már adott is.
Az éttermet az 1930-as években alapították, és a második világháborús időszak kivételével folyamatosan üzemelt. 2007-ben elnyerte az év halászléje díjat, amit az ország ételkritikusai adtak át a csárda tulajdonosának.
Maga a Halászcsárda épülete pontosan a Tisza partjára épült, stílusát tekintve megmaradt egy 30-as évekbeli építészeti remekműnek, azonban a hozzá tartozó teraszrész, ami a folyóra néz, már modernebb stílusban készült. Nyáron ennek a terasznak a befogadóképessége 200 fő, a belső helységnek pedig körülbelül 100 fő a maximum férőhelye. Egyszóval, ha teltház van akkor 300 főt is ki tud szolgálni az étterem.
A belső helységben, sok történelmi emléket tekinthetünk meg, ami Szeged fejlődését mutatja, azonban egy vízmércét is találunk itt, ami évszámokkal ellátva mutatja, hogy mekkora árvizek is sújtották régen a várost és az éttermet. A Halászcsárda jelenlegi tulajdonosa Oláh Dezső, aki szerint Magyarországon mindenki ismeri a Szegedi halászlét, és ezzel a hellyel azt akarta elérni, hogy tudják, itt találhatják legjobb halászlét ebben az étteremben az egész országban, ami természetesen szegeden van.

A szakácsok mindig friss alapanyagokból dolgoznak, és a személyzet is mindig mindent megtesz a vendégekért, ezt mi magunk is érezhetjük, ha ellátogatunk ide. Az étlapon természetesen az év halászléjét is megkóstolhatjuk, azonban még ezen kívül hat típusút is megízlelhetünk, és ezek közül a közkedvenc a szegedi filézett vegyes, amit négyféle halból készítenek, és kis borácsban tálalják. Az étlapon találhatunk még különleges haltálakat kettő, vagy több személyre is, azonban a csukából, süllőből, pontyból vagy harcsából készült ételeket is vétek lenne kihagyni, ami mellé egy kis haltepertőt is fogyaszthatunk.

A vegetáriánus és női vendégekre is gondoltak az étlap készítői, akik salátákkal, és tésztákkal, köztük a híres szegedi csuszával és még roston sült ételekkel is kedveskednek a vendégeknek. Desszertnek házi palacsintát, és gesztenyepürét szoktak ajánlani, mivel ezek dukálnak az étterem ízei után. Természetesen folyamatosan élő zene szól, amit még jobban élvezhetünk, ha rendelünk egy üveg bort, a mivel a borlapon Magyarország összes borát megtaláljuk, így biztosan lesz majd olyan, ami a kedvünkre lesz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ismerjük meg Girona-t

Girona, a magyarok számára bizonyára ismert üdülőhely, mivel nagyon sok repülőjárat landol itt, ami Budapestről …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük