Kezdőlap » Hotel » Louisiana állam

Louisiana állam

Louisiana az Egyesült Államokban található tagállam, amely az ország déli területein helyezkedik el. Itt a legnagyobb településnek tartott város New Orleans, ahol több mint 300 ezren élnek, viszont az egész államban összesen körülbelül 4,5 millió ember él. A második legnagyobb város Baton Rouge, de szintén a nagyvárosok között tartják számon Shreveport-ot, és Lafayette-t is.
Louisiana-t sokan csak a mocsarairól ismerik, mivel ezek a híres vidékek rengeteg olyan állatfajjal vannak tele, ami a földön nagyon ritka. Itt nem szokatlan ha egy krokodil kisétál az utcára, esetleg méteres kígyók vannak a kertekben, és aligátorteknősök a házi medencékben. Ez elsőre egy európai embernek ijesztően hangozhat, azonban a helyiek ezeket már gyerekkoruk óta megszokták. Akik itt élnek, inkább tartják magukat a „legamerikaiabb amerikainak”, mint bárhol az egész Egyesült Államok területén. Ha megvizsgáljuk az összes tagállamot, Texas után itt találjuk a legtöbb fegyvert tartó embert, hiszen Louisiana vezetősége hogy megóvja az itt lakókat az esetleges krokodiltámadásoktól, már több mint 40 éve szabadon engedélyezi a fegyvertartást bárki számára. A helyi ételkülönlegességek között itt is megtaláljuk a tipikus amerikai hot dogot és hamburgert, azonban ne lepődjünk meg, ha egy étterembe betévedve krokodil-, mókussültet, vagy teknőslevest találunk.
Hogyha azonban az olvasottak alapján valaki eltántorodna utazási szándékától, nincs mitől tartania, hiszen a helyi emberek rendkívül vendégszeretőek, és barátságosan fogadják a turistákat. A helyi szállásokat rendkívül kedvező áron kínálják, még a magyar viszonylatokhoz képest is jó áron juthatunk szobához.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bora Bora a legdrágább sziget

Bora Bora a Csendes-óceánon található sziget, amelyet rengeteg turista látogat, így igencsak drága, mégis népszerű …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük