Kezdőlap » Divat és szépség » Lézeres szőrtelenítés: végleges megoldás?

Lézeres szőrtelenítés: végleges megoldás?

Sima, szőrtelen bőr, borotválás nélkül – örökké? Aki a lézeres szőrtelenítéshez folyamodna, így véli – azonban ez a módszer sem mindig jelent végleges megoldást.

A lézeres kezelés után ugyan a bőr először kellemesen sima, azonban nem marad örökké ilyen állapotban. Ha a kezelést nem ismétlik meg, új szőrszálak keletkeznek. A folyamat ugyan lényegesen lassabb, mint az egyéb szőrtelenítési technikák után, erre közvetlen bizonyíték még nincs: a kutatók csak valószínűsítik, hogy a lézer lelassítja a szőrnövekedést. Hosszú távú tanulmányokat még nem végeztek ezzel kapcsolatban, ezért tulajdonképpen nem lehetne “végleges”, vagy “tartós” szőrtelenítésről beszélni.

A sima bőr tehát csak átmeneti – 10-15 lézeres kezelés szükséges ahhoz, hogy a szőrszálak ne, vagy csak rendkívül lassan nőjenek vissza az adott testfelületen. Ez időigényes, és anyagilag is megterhelő lehet, érthető módon nem mindenki tudja alávetni magát ennek a procedúrának.

A lézeres szőrtelenítés ugyan az aktív fázisban lévő szőrhagymákat elpusztítja, az inaktív, úgynevezett “alvó” szőrhagymákat a lézerkészülék nem ismeri fel. Ezekből akár hosszú idő után, évek múlva is szőr nőhet, ezért szükséges a többszöri kezelés ahhoz, hogy tartósan sima bőrt érjünk el a lézeres kezeléssel.

Az USA-ban ezidáig mindössze egy módszer kapta meg hivatalosan a “tartós szőrtelenítés” jelzőt. Az elektromos epilációnál egy tűt vezetnek be a szőrhagymába, és elektromos feszültség alá helyezik. A szőrhagymákat a kezelés így egyesével hatástalanítja. Hátránya, hogy rendkívül hosszú ideig tart, és kimondottan fájdalmas lehet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alap sminkkészlet, VEDD :)

Amikor egy kislány elkezd hölggyé válni, elkezd élénken érdeklődni a téma iránt, ez természetes, hisz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük