Kezdőlap » Hotel » León szálláshelyei

León szálláshelyei

León városa Spanyolországban található, a leóni tartományban, az ország északnyugati részén. A település eredetét tekintve a régi római korig kell visszamennünk, mivel ekkor alapították, az akkor még csak egy kis falunak számító Leónt. Mára már egy nagyméretű várossá nőtte ki magát, ahol rengeteg kiváló spanyol hotel, és szálloda található.
A legismertebbnek mondható az 5 csillagos Parador de León, ahol alapvető szolgáltatásnak számít az autókölcsönző, wellness részleg, és egy ritka újítás, egy saját könyvtár is a vendégek rendelkezésére áll. Ehhez hasonló minőséget képvisel a 4 csillagos Eurostars León, ahol a 24 órás szobaszerviz mellett külön mosoda, és bár található. Egy közepes kategóriát képviselő hotel a 3 csillagos FC Infantas de León, ami árban sokkal kedvezőbb mint az előzőek, ám ez a szolgáltatásaiban is meglátszik. Nem kell azonban csüggednünk, hiszen itt is kiváló szobaszerviz, és egy autókölcsönző is a rendelkezésünkre áll. Az előbbiektől alacsonyabb kategóriát képvisel a 2 csillagos Hostal Albany, és az 1 csillagos Hostal Casco Antiguo szálláshelyek, ahol extra szobaszervizt nem találunk, azonban a szobák plazma televízióval és wifivel is el vannak látva, így kompenzálva az alacsony árkategóriát és színvonalat.
A megfelelő szálláshely kiválasztása után tekintsük meg León városát is, azon belül pedig szánjunk egy kis időt a település nevezetességeinek megtekintésére is. A látnivalók között feltétlenül tekintsük meg a Leóni Katedrálist, a San Isidoro Bazilikát, és a Casa Botines-t se hagyjuk ki a sorból. A helyiek számos fesztivált, és városi rendezvényt is tartanak időről-időre, vannak olyanok is, melyeket évről-évre megrendeznek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A német kikötőváros, Cuxhaven

Cuxhaven Észak-Németországban található város, amely az Északi-tenger partjánál fekszik, Dánia déli határától mindössze párszáz kilométerre. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük