Kezdőlap » Hotel » Las Palmas látnivalói

Las Palmas látnivalói

Las Palmas városa a Kanári –szigeteken található, a nagy sziget északkeleti részén. A település két öböllel, több népszerű stranddal, valamint több világörökségi helyszínnel is rendelkezik, így nem csoda, hogy sok turista szeretne ide eljutni.
A hely látványosságai nem mindennapiak, egy egykori katonai tábor helyén találjuk például a San Antonio Abad kápolnát, mely a legrégebbi kápolna a városban. Ez már akkor is itt állt, amikor a települést még Real de Las Palmasnak nevezték, egyszóval, a város legrégebbi részén található. Las Palmas nem volt mindig ilyen nyüzsgő turistaparadicsom, hiszen a város felvirágzása csak az 1960-as években kezdődött, amikor is a helyi lakosság megduplázódott, és fejlődésnek indult a település is, új negyedek épültek.

A látnivalók sorából kiemelkedik a Szent Anna Székesegyház, melynek jellegzetessége az ikertornyos felépítése. A székesegyháztól néhány méternyire található a Kolumbusz-ház, mely napjainkban múzeumként funkcionál, sokak szerint ez az épület nyújtja a leglátványosabb megjelenést a városban. Aki kiállításokat szeretne látni, érdemes az Atlanti Modern Művészeti Központba is ellátogatnia, hiszen itt is számos állandó tárlatok várják az érdeklődőket. Las Palmas egyik legvonzóbb látványossága az úgynevezett Kanári-Falu, melyet csak hétvégenként lehet megtekinteni. A Fény kastélya a város kikötőjénél található, ez nemcsak történelmi emlékmű, hanem rendezvények helyszíne is egyben.

Las Palmas látványosságai tehát rendkívül sokszínűek, azonban a turisták többségét mégis a strandjai vonzzák ide, hiszen a homokos tengerpartok minden korosztály számára ideális kikapcsolódásnak bizonyulnak. Akinek nem lenne elegendő ez a fajta időtöltés, felkeresheti valamelyik vízi parkot, vagy elmehet tevegelni a várostól nem messze fekvő Fataga faluba.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ismerjük meg Girona-t

Girona, a magyarok számára bizonyára ismert üdülőhely, mivel nagyon sok repülőjárat landol itt, ami Budapestről …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük