Kezdőlap » Látnivalók » Különleges étterem Zanzibáron

Különleges étterem Zanzibáron

Egy igazi különleges étel, egy még különlegesebb helyen, és egy kis tenger, azt hiszem, mindenki álmában szerepel egy ilyen leírás. Afrika keleti partjainál terül el egy picinyke szigeten Zanzibár, mely Tanzániai szigetcsoport részét képezi. Többek között a Világörökség részét képezi az egyedülálló és méltón csodálatosnak nevezett élővilága miatt.

Zanzibáron nem csak a Mercurys étteremben ehetünk egy finomat, melyet Freddie Mercuryról neveztek el, aki Zanzibár szigetén látta meg a napvilágot. Minden képzeletet felülmúló élményt jelent, amikor a Michanwi Pingwe strand partján megpillantjuk, a parttól mindössze ötven méterre található Szikla nevet kapó (The Rock) éttermet. Első pillantásra, egy rozoga kalibának tűnhet, ez a kisebb sziklán meghúzódó aprócska kuckó, egy odvas fa tövében. De megtévesztő külseje ellenére egy igazán modern és kellemes hangulatú éttermet fedezhetünk fel beléptünkkor.

Varázslatos hangulatát már csak fokozni tudja a naplemente, a nyitott terasz, és a víz kék színe. Az apró sziklatömböt folyamatosan körbeöleli a tenger. A közelben halászott és fogott tengeri herkentyűk hada szerepel az étlapon, helyi specialitásokkal tarkítva. Csillogó szempárok várják, hogy rendeljünk, és amilyen serényen dolgoznak, annyira odaadóak minden új és visszavetődő vendéggel. Az étterem szinte mindig teli van, így érdemes látogatásunk előtt asztalt foglalni. Az étteremben nem csak enni, hanem borozni, kávézni, internetezni is lehet. Az étterem, ahol nem előírás a nyakkendő, sem pedig az elegáns ruha, ugyanis ide a vendégek többnyire úszva érkeznek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük