Kezdőlap » Családi élet » Környezettudatosság a konyhai tisztítás terén is

Környezettudatosság a konyhai tisztítás terén is

Számos területen fordítunk nagy figyelmet a környezettudatos és egészséges életmódra, s ezt érdemes a konyhában is véghez vinni, hiszen az asztalra kerülő ételeink is innen kerülnek ki, így egyáltalán nem mindegy, milyen környezetben készülnek el ezek.
A konyhában is érvényes az általános gyakorlat, mely végigvonult életmódunk történetén: az egyébként hatékony, de némiképp időigényes anyagokat felváltották a szintetikus, s sok esetben – ha nem mindegyikben – káros és veszélyes szerek, melyek ugyan időt spóroltak háziasszonyainknak, de veszélybe sodorták egészségünket és idővel közvetlen és globális környezetünket is.
Létezik azonban más út is: korunkban egyre gyakrabban kerülünk válaszút elé, s alaposan megvizsgálva a helyzetet, sok esetben hatékonyabbak a korábbi, környezettudatossági szempontból problémamentes szerek.

Az egyik leggyakrabban alkalmazott és sok háziasszony által az első lépésként számon tartott módszer lehet az egyszerű langyos víz: ha nem hagyjuk rászáradni a foltokat, legtöbb esetben hatásosnak bizonyul szinte minden ellen.
Ami ellen már kevés a víz, alkalmazhatunk ecetet is: kiváló vízkőoldó hatású, nagyon gyakran alkalmazzák evőeszköz-tartók, mosdókagylók, mosogatótálcák vízkőmentesítésére. Fényesít és sokan kedvelik fertőtlenítő hatását is.
Emellett sós, langyos vizet, citromlevet is használhatunk, sőt a szódabikarbóna is bevethető, különösen az alaposan leégett foltok, sütők, főzőlapok tisztítására.

A szódabikarbóna és kávézacc hatásos szagtalanító is: szekrénybe, hűtőbe helyezve kiváló abszorbens hatásának köszönhetően magába szívja a kellemetlen szagokat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan öltöztessük gyermekeinket?

A szülők saját ízlés szerint öltöztetik gyermekeiket. A férfiak inkább a sportosabb ruhákat kedvelik, míg …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük