Kezdőlap » Egészséges életmód » Koleszterin nem gyilkos!

Koleszterin nem gyilkos!

Tehát folytatom a koleszterinnel kapcsolatban levő tévhitet! Számos kutatást végeztek, hogy a koleszterint növelő táplálék igazából nem károsak, hisz nem tudták bizonyítani, nagyobb halálozás lenne ezáltal, szív és érrendszerei betegségekben. Nagyon sokan haltak meg a koleszterinszint csökkentő gyógyszerek mellékhatásaitól, következményitől!

Pedig nem a csökkentő kellene , hanem ereinket kellene megerősíteni. Hisz, arra hivatkoznak, hogy a koleszterin a érben lerakodik, ezáltal szűkül az ér, és ezért következik be infarktus, agyérkatasztrófa.
Az emberi érhálózat nagyon rugalmas, több kilót súlyt is elbír szakadás nélkül. A lényeg, hogy az erek rugalmasságát kell megőrizni, ebben az esetben nem lehet probléma a koleszterin miatt.
Ereinket kellő mennyiségű C vitaminnal tudjuk edzésben tartani. De ugye ezt nem mondják, mert akkor hol lenne a sok milliárd profit? Ráveszik az embereket arra, hogy diétásan étkezzenek, vajat, zsírt megvonva maguktól, amivel, még számos egyéb betegséget érnek el! Az epeváladék akkor termelődik, ha zsiradék jut be a szervezetbe.

Az emésztés fontos része az epeváladék. De ha nem termelődik, jönnek a betegségek, emésztési zavarok, tápanyag felszívódási zavarok, epe, máj, hasnyálmirigy és vastagbél betegségek! Őszintén, kinek a családjában nincs e betegségek valamelyike jelen? Ugye, nincs olyan! Ez is mit bizonyít? Nem úgy táplálkozunk ahogy ezt szervezetünk is elvárja. Ne legyen az zsiradék mentes! A zsírra szükségünk van, ahhoz, hogy emésztésünk egészségesen működjön!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mesterséges édesítőszerek hálójában

Szerencsére ma már nagyon sokan felismerték, hogy a finomított kristálycukor mértéktelen fogyasztása mennyi betegség forrása …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük