Kezdőlap » Divat és szépség » kiskamaszok és a divat

kiskamaszok és a divat

Az egyik legnehezebb életkorban is befolyásolja a gyerekek, kamaszok öltözködését a divat. Ilyenkor keresik még az egyéniségüket, és nem annyira kiválni, inkább hasonulni szeretnének a társaikhoz – egyáltalán nem véve figyelembe, hogy az adott ruhadarab az ő alkatukhoz, egyéniségükhöz megfelelő-e, vagy egészen mást mutat a környezet felé, mint amilyenek tulajdonképpen ők.

A közösségeknek ebben a korban kiemelten fontos szerep jut a ruházkodás tekintetében, hiszen ezek a kamasz gyerekek nem igazán szeretik elfogadni a felnőttektől, esetenként főleg a szüleiktől kapott tanácsokat az öltözetükkel kapcsolatban, ami sokszor nem is érthetetlen, hiszen – általánosítva a dolgot – ez nagyon sokszor maskarának, rongynak nevezi az őáltala kedvelt és szépnek, jónak tartott öltözéket.

Ilyenkor jön a legnehezebb feladat a szülő részére: felnőttként viselkedni és megpróbálni a gyereke számára is elfogadható módon megvilágítani, hogy miért nem tetszik, miért nem áll jól neki az általa kiválasztott viselet. Meg kell próbálni egy kicsit átvariált formában a gyerekhez igazítani az éppen akkor aktuális trendeket, figyelembe véve a barátok, az adott közösség által követett divatirányzatot és nem egyértelműen megtiltani annak a hordását. A tiltással ebben az életkorban egyébként is inkább az ellenszegülést lehet kiváltani – de még ha muszájból szót is fogad, az otthoni hangulat jó pár fokkal fog lecsökkenni, esetleg a dac még a tanulás rovására is mehet.

Van sok nehéz feladat a gyereknevelés közben, de ezek közül talán az egyik legnehezebb a gyerek kamaszkorának az átvészelése úgy, hogy közben megmaradjon a jó gyermek-szülő kapcsolat is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csík bogarak

A bogarak földünk leginkább nem szeretet fajához tartoznak.Nagyon sokan félnek tőlük pedig ezeknek a kis …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük