Kezdőlap » Baba-mama » Kisbabát tervezünk

Kisbabát tervezünk

A hölgyek többsége előre megtervezi és tudatosan készül a gyermek vállalásra. A tudomány sok lehetőséget kínál. Ha az adott hölgy nem ismeri ki magát a saját testén vagy, mert csak rendszertelen a ciklusa már lehet venni ovulációs tesztet is ami segít behatárolni a termékeny napokat. Sajnos ekkor sem lehet biztos abban hogy meg is fogan a magzat. Vitaminokkal már a teherbe esés előtt ajánlott megtámogatni a testet hogy ne fogyjanak ki hamar a vitaminok ásványi anyagok a kismamából.

Ezeket a vitaminokat, táplálék kiegészítőket a várandóság ideje alatt is ajánlott szedni, mivel elkerülhetőek a fejlődési rendellenességek kialakulása. Általában a női ciklus 28 napból áll, de ez lehet eltérő egyes nőknél ez a ciklus akár 32 nap is lehet. A havi vérzést követő 12-16 napok a legtermékenyebb időszak.

Ez a közép idő. Az ovuláció előtti pár napban a hüvely váladék megváltozik nyúlós és át tetsző (tojás fehérjére emlékeztető) színe lesz ezekben a napokban a leginkább ajánlott az együtt lét. A hőmérőzés is lehet táv pont a termékeny napok megállapításában, de nem pontos az információ hiszen közbe szólhat egy esetleges fertőzés is a hőmérséklet ingadozáshoz. Minden gyermekre vágyó nő a vérzés közeledtével nagyon bizakodó, de ha nem sikerült a baba program akkor se keseredjen el. Vannak hölgyek akiknél előfordul kisebb pecsételő vérzés, ha nem biztos a dolgában nyugodtan csináljon terhességi gyors tesztet. Ha teszt negatív akkor se essen kétségbe. Ha nem görcsöl a lelkében megnyugszik jönni fog a kis trón örökös is hamarosan.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tanítsuk járni a babát

Ha gyermekünk elérte az ideális kort, és látjuk, hogy próbálkozik a lábra állással , akkor …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük