Kezdőlap » Film » Kik a világ legbátrabb sofőrjei?

Kik a világ legbátrabb sofőrjei?

Sokan úgy gondolják, hogy a világon a legkeményebb sofőrök azok, akik kamiont vezetnek egyik országból a másikba, a végtelen autópályákon. Azonban aki nézi a History tévécsatornát az megismerhet egy olyan társaságot, akik nem szilárd autópályákon, hanem jégutakon vezetnek. Ők a jégkamionosok.
A sorozat a History csatornán megy már több mint 4 éve, és ez idő alatt több olyan személyiséget ismerhettek meg a nézők, akik az életüket kockáztatva vezetnek át befagyott folyókon, mocsarakon, és több kilométer hosszú befagyott tavakon. Ha bárki azt gondolná, hogy ez nem jelenthet nagy gondot egy profi kamionos számára, az bizony rosszul gondolja. A sorozatban szereplő kamionsofőrök szezonról-szezonra váltogatják egymást, mivel csak a legprofibb sofőrök képesek több szezonon keresztül a befagyott, jeges utakon szállítani olyan dolgokat, mint például: fúróeszközök, gépjárművek, vagy éppen több tonnás csövek.
A jégkamionosoknak nemcsak a jégutak veszélyeivel kell megküzdeniük, hanem azzal is, hogy Alaszka időjárási viszonyai szinte percről-percre változnak, azaz az egyik percről a másikra egy napsütéses tájból egy hófúvásos átláthatatlan út keletkezhet, ahol még a kamionok is megakadhatnak, ha nincsenek az utak rendesen tisztán tartva. Aki nem ismerné Alaszka időjárási viszonyait, az jobb hogyha elgondolkozik azon, hogy az itt dolgozó sofőröknek minden nap meg kell harcolniuk majdhogynem a mínusz 20-30 fokos átlaghőmérséklettel is, ami néha nemcsak az ember idegrendszerét, hanem a kamionok berendezéseit is tönkreteheti.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen film az Electroma?

Az Electroma egy 2006-ban készült sci-fi, amit a Daft Punk nevű zenei duó készített, név …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük