Kezdőlap » Étel » Ki volt a McDonald’s alapítója?

Ki volt a McDonald’s alapítója?

Raymond Albert Kroc közel harminc év alatt vált az Egyesült Államok egyik legnagyobb üzletvezetőjévé. Nemcsak megreformálta, és egyúttal újraértelmezte a vendéglátóipart, hanem olyan célokat is véghezvitt, amiket senki másnak nem sikerült a vendéglátóiparban.
Raymond Albert Kroc Chicagóban született 1902-ben, egy októberi napon. Azt a tudást, amit az évek alatt felhalmozott nem az iskolából szerezte meg, hanem sokkal inkább a gyakorlatból, hiszen már a harmadik évben is kimaradozott a középiskolából. Diák korában volt már egy saját zeneműboltja, majd az első világháború idején, amikor még csak 15 éves volt, beállt mentősofőrnek, a seregben Walt Disney-vel egy osztagban szolgált.
1954-ben végül találkozott a McDonald testvérekkel, Maurice-szal és Richard-dal abból az okból, mert kifejezetten sok darab shakekészítőgépet rendeltek tőle- hiszen Kroc ekkor épp ezzel kereste meg a kenyérre valót. Ekkor már a McDonald fiúknak megvolt az első gyorsétterme, melyben Kroc felfedezte a végeláthatatlan lehetőséget, és úgy döntött, összeáll velük. A McDonald fivérek az első drive-in hamburger bárjukat 1948-ban nyitották meg, míg végül 1955-ben, miután Kroc lett a franchise ügynök, fellendült a vállalkozás.
Megnyitották az első McDonalds éttermet, majd Kroc kivásárolta a fiúkat, és iszonyú gyorsan elkezdte az egész világon kiépíteni a franchise vállalatot. Ezen indokok miatt tekintik tulajdonképpen nem a McDonald fivéreket, hanem Kroc-ot a McDonald’s vállalat alapítójának.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A virsli mégis finom

Lehet, sokan nem is gondolják, hogy a mindenki által ismert virsli milyen sok fajtája megtalálható …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük