Kezdőlap » Ünnepek » Készülődés az ünnepekre babával

Készülődés az ünnepekre babával

Lassan közelegnek az ünnepek, és kisgyerekes anyukák már előre aggódnak, hiszen egy átlag hétköznap is szinte percről percre be van osztva. Hogyan lehetne könnyebbé, gördülékenyebbé tenni az ünnepeket?

Elsősorban szánjunk rá egy kis időt, és gondoljuk végig, hogy hogyan is zajlik majd. A szenteste, első majd második nap. Hova és mikor megyünk.

Elsőként írjuk le, hogy milyen étellel, menüvel készülünk, mit kell hozzá megvenni majd frissen, és mit lehet előre. Természetesen azt is, hogy hány főre számolunk. Itt megkérhetjük párunkat, családtagjainkat, hogy segítsenek a bevásárlásnál. A főzésben ha valaki tud segíteni, nyugodtan kérjük meg, hiszen kis gyerekkel nem könnyű. Ha senki nem tud segíteni, gondoljuk végig, hogy van-e olyan barát, rokon, akit át lehet hívni, hogy vigyázzon és segítsen a babánál.

Másodjára gondoljuk végig hogy kinek milyen ajándékot szeretnénk, és hogy ezt hogyan lehet megoldani. Napközben babával megvehető, vagy egy körben, autós ismerős segítsége kell. Apránként vagy egyszerre. Sokan már most tudják mit szeretnének adni, így ha van lehetőség most megvenni, akkor apránként is remek megoldás az ajándék beszerzés. Párunkat bízzuk meg a fa megvételével, és nyugodtan írhatunk olyan listát, amit ő is be tud szerezni.

Ha az első és második nap mi megyünk rokonokhoz, nyugodtan szóljunk előre, hogy mikor várható érkezésünk, hiszen a gyermek alszik nappal, és korától függően nem biztos hogy hosszabb időre praktikus idegen helyre vinni. Nagyon jó megoldás, ha az ember neki visz külön ételt, és váltó ruhát, pelenkát.

Ne féljünk előre, merjünk segítséget kérni, hiszen mindenki megérti, hogy kisbabával az élet nem mindig egyszerű.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ünnepeink és megemlékezéseink

Az ünnepek fontos eseménynek számítanak. Ilyenkor vagy egy személyre, vagy egy eseményre emlékezünk. Magyarországon jelenleg …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük