Kezdőlap » Baba-mama » Készüljünk fel a kisbaba érkezésére!

Készüljünk fel a kisbaba érkezésére!

Amikor egy kismama már a terhessége utolsó időszakában jár, mást sem vár jobban, mint hogy megszülessen a kis csöppség, akit hónapok óta a szíve alatt hordoz. Azonban ilyenkor sem szabad türelmetlenkedni, hiszen alaposan fel kell készülni a kisbaba tényleges érkezésére, nemcsak lelkileg, hanem mindennek készen kell lennie arra, hogy az újszülöttet az újdonsült szülők fogadni tudják.

Első, és legfontosabb teendő a terhesség harmadik trimeszterébe lépésekor az, hogy lelkileg tudatosan felkészítsük magunkat az előttünk álló időszakra. Ekkor már meglehetősen nagy pocakkal rendelkezik a kismama, ami több nehézséget is okozhat neki, és esetleg félelmei is lehetnek az előtte álló szülés miatt. Mindenképp beszéljünk párunkkal, vagy bárki hozzánk közel álló személlyel, esetleg még az orvossal is hogyha bármi kérdésünk, aggodalmunk lenne, és ne feledjük el, hogy a szülés teljesen természetes folyamat. Ekkora már biztosan találtunk magunknak egy olyan orvost, akiben megbízunk, és tudjuk hogy jó kezekben leszünk nála. Azonban van még néhány dolog, amit el kell intéznünk, mielőtt ténylegesen érkezne a baba.

Pakoljunk előre össze minden felszerelést, amire majd a kórházban szükségünk lesz, és szerezzünk be a babának is mindent, amit eddig még nem tettünk. Babakocsit, ruhákat, cumisüveget, és tényleg minden felszerelést, hiszen nem biztos, hogy a szülés előtt pont eszünkbe fog jutni, mire lenne még szükség. Készítsünk egy listát, így könnyebben tudjuk ellenőrizni, minden megvan e. A terhesség utolsó heteiben pedig ne foglalkozzunk semmi mással, csak a kikapcsolódással, és azzal, hogy kellemes élményeket szerezzünk párunkkal közösen, tervezzünk nyugodt programokat, menjünk el például vacsorázni, moziba, színházba, vagy találkozzunk barátainkkal esetleg. Ne felejtsük el, hogy amint megérkezik a baba, sok energiára lesz szükségünk, amíg belerázódunk a kis jövevénnyel való együtt élésre, hiszen egy újabb taggal bővül majd a kis családunk. Ne felejtsünk el felkészülni mindenre, és a lehető legjobb körülményeket kialakítani minden téren.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen környezet a legjobb a gyereknevelésre?

A gyerekneveléshez nem feltétlenül kell lakóhelyet váltanunk, de a lakás, nem biztos, hogy elegendő teret …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük