Kezdőlap » Családi élet » Keleti női sors

Keleti női sors

Varázslatos arab zene, csodálatos mecsetek, bazárok, pálmafák és tetőtől talpig rongyokba burkolt arab nők. Az első dolog ami a legtöbbünk eszébe jut jajj szegény nők, egy csodás világban élnek, de középkori felfogású barbár férfiak általi elnyomás alatt, nem beszélve arról hogy a forróság szinte elviselhetetlen. De ha egy kicsit alaposabban a rongyok mögé nézünk csillogó boldog szempárokat, arcokat láthatunk. Ezek a nők boldogok lennének?A válasz igen. A muszlimák élete nem sokban különbözik az európai nők életétől kivéve, hogy vannak olyan kiváltságaik és jogaik amik más vallásokban és kultúrákban nincsenek. Ezek a nők nincsenek terrorban tartva, es rongyokba bugyolálva kényszerből mint ahogyan azt gondolnánk. Saját akaratukból vallásuk tisztelete miatt fedik el testüket az utca embere szemei elől. Ha jobban megnézzük nem is rongyok, hanem ruhák, olyan ruhák amik ugyan takarják a nők vonalait, de változatosak, színesek és divatosak persze nem kihívóan. Ha pedig van szerencsénk megismerkedni egy ilyen nővel és bepillantást nyerünk a ruhásszekrényébe az európai szem számára is divatos ruhadarabokat találunk azoknál a nőknél is akik az utcára csak csodorban (egy fekete zsák szerű ruhadarab, ami az egész testet elfedi csak a szemek és a kézfej látszik) mennek ki.

De otthon a családi fészekben divatos ruhákban, sminkben divatos frizurájukat is láthatóvá téve élik az életüket. Milyen is ez a családi élet? A legtöbb esetben kiegyensúlyozott boldog. Annak ellenére, hogy a muzulmán férfiaknak akár 4 feleségük is lehet a törvényeik szerint, általában csak egy feleséget választanak. Ezekben az országokban nincsenek házasságon kívüli kapcsolatok, se együtt járás csak házasság, de a válás mégis nagyon ritka. Ezek az emberek amikor társat választanak maguknak először megtanulják tisztelni majd szeretni egymást, a szerelmük a házasság alatt teljesedik ki, ezzel talán egy sokkal mélyebb érzelmi síkon élnek mint azt gondolnánk. Akkor most kanyarodjunk vissza az öltözködésre, hiszen ezek a nők igen tudnak nagyon is szexisen öltözködni, persze ezt csak a férjeik előtt teszik, míg más férfiak előtt rejtve maradnak. Ezzel is a féltékenységi lehetőséget minimálisra csökkentve, másodszor pedig arra törekednek, hogy társuk a lehető legszebbnek, legvonzóbbnak lássa őket, így folyamatosan táplálva a vágyat.

A fátyol mögé pillantva már nem is terrorban tartott nőket látunk akiket sajnálni kell, hanem boldog, kiegyensúlyozott igazi értékeket ismerő magabiztos nőket, akiktől nagyon sokat tanulhatunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tartsuk a tengerimalacot?

A legtöbb családban előfordul, hogy a gyerekek nagyon szeretnének valamilyen állatot tartani. Mi szülők tisztában …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük