Kezdőlap » Növények » Kehelyvirág

Kehelyvirág

Közép és Dél-Amerika esőerdeiben honos növény. Gyönyörűi levelei festményt idéznek. Sötétzöld foltos, a fonákján sötétvörös színűek, ezüstös csillogással emelve a növény dekoratív megjelenését.
Gondozása rendkívül egyszerű, csak néhány fontos dologra kell odafigyelnünk, és hálás növényt nevelhetünk. Ájtatos növény néven is ismerhetjük, mert amikor közeledik az este, akkor a leveleit összekulcsolja, mintha imádkozna.
Magassága körülbelül 60-80 centiméter. A hajtásai csúcsán helyezkednek el feltűnő virágai, melyek sárga fellevelekkel vannak körülvéve, és szintén nagyon mutatósak.
Fényigénye közepes, az erős, közvetlen napfényt nem tűri. A meleget szereti, de igazán a 15-16 fokos hőmérsékletben érzi jól magát.
Esővízzel, vagy lágy, mészmentes vízzel öntözzük. Bőséges locsolást igényel,de arra vigyázzunk, hogy a leveleit ne érje víz. A növekedési időszak kora tavasztól, ősz elejéig tart. Ebben az időszakban helyezzük a növényünket félárnyékos helyre, párásabb környezetbe. A legjobb, ha a cserepét egy tálba helyezzük, amit kavicsokkal töltünk meg, és azt locsolgatjuk. Kéthetente érdemes tápoldatozni. Pihenőideje télen van. Tegyük olyan helyre, ahol nem éri huzat, és nincs túl hideg. Ebben az időszakban havonta egyszer kapjon tápoldatos vizet és ritkábban öntözzük, éppen csak tartsuk nedvesen a földjét.
Az átültetése kora tavasszal történjen. Az idősebb növényt nem kell átültetni, elég, ha a felső talajréteget cseréljük ki. Tőosztással szaporítható.
Ha azt vesszük észre, hogy a levelei kezdenek összepöndörödni, akkor az a helytelen tartás következménye lehet. A túl száraz levegőt nem tűri, ilyenkor növeljük a páratartalmat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az esőerdők liánjai

A növényfajok több mint kétharmada a trópusi esőerdőkben található meg. Amelyek menedéket és élelmet nyújtanak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük