Kezdőlap » Karrier » Karrier és az éjszakai munka

Karrier és az éjszakai munka

Lehet, sokan csak a karrier lehetőségét tartják szem előtt, amikor elvállalnak egy olyan munkát, ami bizony éjszakai munkavégzéssel jár. Pedig, sokkal óvatosabban kellene eljárni ez ügyben, hiszen, ha akarjuk, ha nem az éjszakai munka bizony az egészég rovására megy hosszú távon.
Nem árt tisztában lenni azzal a ténnyel, hogy az éjszakai munka végzés gyakran fizikai és pszichikai problémák előbukkanásában nyilvánul meg, melyet első körben, lehet, hogy nem is tulajdonítunk az éjjeli alvás kihagyásának. Azonban a huzamosabb ideig éjjeli munkát végzőknél egy idő után a nagyobb idegi és érzelmi megterhelés mellet érezhetővé válik az egyre jobban fellépő alváshiány, amely nagyfokú fáradsághoz vezethet, illetve kialakulhat az alvás-ébrenlét zavara. Ez természetesen nagyban visszaüt, hiszen a karrier szempontjából épphogy az állandó jó teljesítmény lenne a fontos, ám a szervezet a kimerülést követően nem működik egészségesen, és az egyén nem tud kellőképpen helytállni illetve kitűnően teljesíteni a munkában. Tehát, leszögezhetjük, hogy az éjjeli munkavégzés sajnos előbb vagy utóbb a munka rovására megy.
Ez mellet, a rendszeresen éjjel dolgozóknál a diabétesz kialakulásának a kockázata is magasabb.
Természetesen tudatosabb táplálkozással és napi mozgással sokban hozzájárulhatunk egészségünk megőrzéséhez akkor is, ha kénytelenek vagyunk éjjel dolgozni.
Mindezek tudatában mégis érdemes lenne felmérni és meghozni a döntést, hogy az éjjeli munkával járó karrier fontosabb-e számunkra, mint a saját egészségünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tanuljunk könnyen idegen nyelvet?

Idegen nyelvtudásra a legkülönfélébb okok miatt lehet szüksége az embereknek. Van, aki csak hobbiból tanul …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük