Kezdőlap » Ünnepek » Karácsony előtti készülődések

Karácsony előtti készülődések

A karácsony számunkra az év egyik legszebb ünnepe. Régen, amikor a gyerekek kicsik voltak, akkor minden másként zajlott, mint most, de ez az ünnep számomra még mindig a legkedvesebb. Nyár végével már kezdem apródonként beszerezni az olyan ajándékokat, ami nem kötődik lejárati szavatossághoz. Tehát nem fogyasztási cikk. Mert azt is lehet ajándékozni, de azt elég december közepe tájékán megvenni. Viszont, hogy a családi kasszát ne terhelje meg a sok kiadás, érdemes már jó előre beszerezni az ajándékokat.

Bár mindig fejtörést okoz, hogy melyik családtagnak mi lenne a legpraktikusabb ajándék, de szerencsére vannak ötleteim is, és ki is szoktam kérdezni, hogy ki – mit szeretne, és ahhoz próbálom igazítani a lehetőségeket. Az ünnepi ételekhez a hozzávalókat csak az utolsó napokban vásárolom meg az ünnepekre. De szeptembertől kezdem gyűjteni a pénzt az ünnepi kiadásra. Mivel több születés, és névnap is egybeesik a karácsonyi ünneppel, így nekem ez anyagilag elég megterhelő a december hónap.

Kisgyermek is van a családban, nekik még pluszba a télapó is bekopog. Persze nincs annyi pénz, és bármi, ami a kisgyermek örömét látva ne kárpótolna. Szerencsére évek óta műfenyőfám van, így legalább a favásárlás nem jelent plusz kiadást. És egy – egy darab új dísz is mindig felkerül a kis fára, így kicsit elegánsabbá téve a régi fácskát. Az ünnep nagyon sok előkészülettel, és munkával jár, de az otthon melege, a családi összejövetel kárpótol minden fáradságért. Szeretem az ajándékokat ideje korán különböző helyekre dugdosni, mert akkor már ősszel is kezd már ünnepi hangulat lenni rajtam. A szilveszter már nem ilyen fontos ünnep, azt már szerényebben szoktuk ünnepelni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Augusztus 20: Szent István Király

Minden év augusztus huszadika jelentős ünnep magyar népünknek. Hosszú éveken át nem mondhattuk ki valódi, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük