Kezdőlap » Hotel » Kalifornia állam

Kalifornia állam

Az Amerikai Egyesült Államok egyik legnagyobb állama Kalifornia, ahol közel 37 millió ember él. Éppen emiatt jelentős regionális központ az országon belül, a Mexikó mellett található óriásállam. Nagyságának köszönhetően körülbelül 1000 szálloda található a területén, kiadó szobákat, panziókat és apartmanokat is beleértve. Ezek között vannak alapszintű szállások, és egészen az 5csillagos kategóriáig mindenféle szálláshely, amit mi magunk is könnyedén megtapasztalhatunk, hogyha rákeresünk az interneten.
Kalifornia állam legnagyobb városa Los Angeles, ahol majdnem 4 millióan élnek, tőle kisebb San Diego, majd a sorban következik San Jose. San Diegoban rengeteg mexikói lakos él, ami annak köszönhető, hogy a szomszédos országból áttelepültek ide. Kalifornia állam egyik jelentős települése, és Los Angeles után a legismertebb San Francisco, ahol közel egy millióan élnek.
Bizonyára aki Kaliforniába utazik, elsőként tekinti meg Hollywoodot, és járja körbe a filmstúdiók közül legalább az egyiket. Azonban Kalifornia nemcsak Hollywoodról szól, rajta kívül még számos érdekes látnivaló található ebben az államban. Érdemes ellátogatni például a Sequoia Nemzeti Parkba, ahol megtekinthető a világ legnagyobb fája, a General Sherman, az óriás mamutfenyő. A Kings Canyon Nemzeti Parkba, és a Yosemite Nemzeti Parkba is érdemes ellátogatni, utóbbiban megtekinthetjük a Yosemite-vízesést is.

A Föld legmelegebb helye, és egyben Amerika legmélyebb pontja a Death Valley is Kalifornia államban van, ahogy az Alcatraz-sziget és a Big Sur tengerpart is. San Franciscoban érdemes megtekinteni a Golden Gate hidat, San Diegoban pedig az állatkertet, és a SeaWorld parkot. Hogyha még több állatos élményre vágyunk, akkor látogassuk meg az északi elefántfókák rezervátumát a Piedras Blancast, a Queen Maryt és az USS Midway múzeumot is, amely egy repülőgép anyahajóban lett kialakítva.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tsivili, a Zakynthos szigeti üdülőhely

Tsivili Görögországban, a Zakynthos szigeten található üdülőparadicsom, amely a Jón-tengernél, a Peloponnészosz-szigettől nyugatra található. Amennyiben …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük