Kezdőlap » Film » Kalandorok, amit nem szabad nem megnézni

Kalandorok, amit nem szabad nem megnézni

Alain Delon és Lino Ventura főszereplésével egy olyan filmet nézhetünk végig közel 2 órában, amely kiforgatja az embert és enged olyan dolgokat is észrevenni az életben, ami mellett talán elsétálnánk. Két barát közös álmodozásáról, szól amelyet 2 szemszögből tekinthetünk meg mivel az egyik szereplő középkorú a másik pedig inkább 20-as évei végén vagy talán 30-as évei elején jár. Az egész film tökéletesen bemutatja magát a barátság fogalmát.

Látunk nagy és őrült ábrándozásokat , melyet csak egy nő tud eltaposni. Most sem lesz ez másképpen. Részesei lehetünk a két férfi szereplő civakodásának is, melyiküké is lesz majd a lány. Gyerekes csacskaságokat elkövetve olyan bonyodalomba kerülnek, amelyből ritkán van jó kiút. Lehet fontosabb egy férfi számára egy nőnél, a kincs, amelyet Kongó vízeiben találnak egy hajóról alámerülve. A film gyönyörű tájakon vezet végig, sőt egy tárlat látogatás alkalmával megcsodálhatjuk Afrika élővilágát és kultúrájának megmaradt példányait.

Kincsnek ugyan nem sokat örülnek majd, mert bekövetkezik az ami mindkettőjük álmát összetöri. A lány meghal csupán azért, mert pont, akkor nem figyeltek rá amikor szükség lett volna arra. Barátságuk mégsem olyan törékeny, mint ahogy azt gondoltuk. Sőt egyikük halálával a film végén egy pici hazugsággal leszünk gazdagabbak, de ilyen egy igaz jó barát, ha szenvedünk, azt nem kihasználja, hanem őszinte néha kegyetlenül őszinte kritikával próbálja szebbé vagy jobbá tenni az életünk. De ez már nézőpont kérdése ki és hogyan fogadja majd.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért zseniális film A Sötét lovag?

Christopher Nolan rendező egy olyan témához nyúlt, amelybe már többen belebuktak: az új, ő általa …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük