Kezdőlap » Látnivalók » Izrael látnivalói

Izrael látnivalói

Budapesttől közvetlen repülőjárattal el tudunk jutni Izraelbe, Tel Avívba, itt szál le a repülő. Ebbe a szent városba egyszer legalább el kell mennünk, nagyon sok látnivaló, érdekességet fedezhetünk itt fel. Itt találhatjuk egyebek közt a földünk legmélyebb pontját, ami a Hol tengernél találhatunk. Egyben a legsósabb tenger a világon, annyira sós a vize, hogy ha felfekszünk rá, akkor nem süllyedünk el. Itt találjuk Nazarethben az Angyali Üdvözlet Kápolnát, és a Mária kutat. Ellátogatunk Jézus születési helyére, Jeruzsálembe, majd a sirató falat is megnézzük.

Aki nagyon jó kondícióban van az felsétálhat a Golgotára, a Via Dolorosan keresztül, ezt nevezik keresztútnak, ahová Jézus a keresztfát cipelte. Ezt követően ellátogatunk a Jordán völgybe, és megtekintjük a Jordán folyót is, ami a Holt tengerbe ömlik, és a Biblia szerint Jézust ebbe a folyóba keresztelték meg. Jeruzsálemben található az Olajfák hegye, ezt se hagyjuk ki, ugyanis itt nézhetjük még meg Szűz Mária sírhelyét.Következő hegy amit érdemes még meglátogatni az a Sion- hegy, itt van egy terem, ahol az utolsó vacsorát fogyasztották el Jézus, és a Tanítványok.

Vásárlási lehetősége kiváló Jeruzsálemnek, nagyon sok bazár van, ahol szinte mindenféle ajándéktárgyakat beszerezhetünk, és alkudni sem árt, sőt kell is, náluk ez egy nagyon nagy szokás, szinte már meg is sértődnek, ha nem kezdesz el alkudozni velük. Megnézhetjük továbbá a sírhelyet is, ahová temették Jézust.Az Arab emberek egyébként nagyon barátságosan fogadják a Turistákat, a magyarokat pedig kimondottan kedvelik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Útban Jeruzsálem felé

Utunk során elhaladunk Gezer romjai mellett. A város Vespasianus hadjáratai alatt teljesen elpusztult. Az ásatások …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük