Kezdőlap » Hotel » Ismerjük meg Új-Delhi látványosságait

Ismerjük meg Új-Delhi látványosságait

Észak—Indiában fekszik Új-Delhi, a második legnagyobb indiai város, ahol 13 millióan élnek. A Jamuna-partjánál fekvő metropoliszt tartják a világ legrégebb óta lakott városának, és valóban mióta Delhi városa létezik, már számos birodalom központja volt. Ez pontosan jól tükröződik a város képében is, és leginkább megfigyelhető a látványosságaiban, hiszen a település kultúrája mindig is tükrözte fővárosi mivoltát.
A világörökségi listán összesen 175 darab olyan műemlék van felsorolva, amely Új-Delhiben található. Aki szeretné felfedezni Új-Delhi látványosságait, annak érdemes a városnéző túrát az óvárosban kezdenie, hiszen ott a mogulok, és törökök számos építészeti műremeket hagytak maguk után, köztük a Dzsama Maszdzsid-ot, a világ legnagyobb mecsetjét, és a Vörös erődöt.
Utóbbi, együtt a Kutb Minár épülettel, és a Humájun császár síremlékével szintén világörökségi helyszín. Ugyancsak az óvárosban találhatjuk meg India kapuját, és egy 18. századból származó figyelőállomást, a Dzsantar Mantar-t. Persze a városban nem csak régről származó építészeti elemek találhatóak, hiszen ott van a modern építészet egyik mintapéldánya, a Lótusz templom, az Aksardám, és a Laksminaraján-szentély is.

Mahátma Gandhi emlékét őrzik még a mai napig a városban található Raj Gát, és a körülötte elhelyezkedő emlékművek tömkelege. Ugyancsak híresek és figyelemre méltóak a városban található kormányzati épületek, melyek látványosságnak számítanak, hiszen angol gyarmati építészeti emlékeket őriznek. Ilyen a Rastrapáti Baván, a Radzspat, és India Parlamentje is. A helyiek az egyik legfontosabb nevezetességnek tartják a városban található Szafdardzsung síremléket, mely a mogul kert stílusát hordozza magában.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tromso

Tromso városa Norvégiában található, a Tromsoya- szigeten, amely az Északi-sarkkörtől mindössze 350 kilométerre van. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük