Kezdőlap » Hotel » Ismerjük meg Trento városát

Ismerjük meg Trento városát

Trento városa Olaszországban, az Adige-folyó melletti völgyben helyezkedik el, mesés környezetben, melyet hegyek vesznek körül. Trento igencsak fontos központnak számít a Trento-Alto Adige vidéken, oktatási, pénzügyi, politikai, és tudományos szempontból is. Saját egyeteme is van a településnek, amely a 9. legjobb az olasz egyetemek közül, és a környékbeli érsekség székhelye is itt van. Egy 2007-es felmérés szerint Trentoban van a legmagasabb életminőség Olaszországon belül, emellett pedig ez a tartomány a leggazdagabb az országban, és egyben a legvirágzóbb is.

Trento környéke azért is ilyen szépséges, mert az Alpok lábától kissé délre, az Adige-völgyben fekszik, mely jégkorszaki eredetű. Tőle nem messze található Verona, és Bolzano városa, de sokkal több „természetes szomszédja” van, hiszen például számos tó, és hegycsúcs öleli körül a várost. Nem messze Trentotól már 2100 méteres hegycsúcsok is magasodnak, és legalább 4 nagy kiterjedésű tó van a közelben. Trento felépítése igencsak érdekes, az egész völgyet elfoglalva terjeszkedik, és magához öleli a külvárosi részeket is, így azok ugyanolyan részeivé válnak a településnek, akárcsak a belváros, és a városközpont.

Míg Trento északi részén, a Gardoldo negyedben ipari létesítmények jellemzőek, addig a Monte Bondone hegy körül apró vidéki hangulatú falvak határolják, melyek nemcsak vidékies atmoszférájukat őrizték meg, de szokásaikat is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az angol érsekség városa, Canterbury

Canterbury városa délkelet Angliában található, közel van a Stour-folyóhoz. Canterbury városának a gazdaságát elsősorban a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük