Kezdőlap » Utazás » Ismerjük meg Kantuni-t

Ismerjük meg Kantuni-t

Katuni Görögországban található méghozzá Kalymnos szigetén. Görögországra jellemző gyönyörű környezettel, strandokkal, és égszínkék tengervizével várja az oda látogató turistákat.

Katuni egyébként a legnagyobb városnak számító Pothiától mindössze 5 kilométerre helyezkedik el a szigeten. Gyönyörű szép tavernáival és kisvárosi meghitt hangulattal várja az oda érkezőket. Ha valaki igazán pihenni szeretne akkor Kantuni a megfelelő választás a számára, mivel itt nem nyüzsög annyira az élet, mint más nagyobb városokban a nyári turista időszakban.

A forró hőségben a tengerpartja igazán ideális tud lenni egy kis hűs szellővel az olyan emberek számára, akik csupán meghitt pihenésre vágynak. A nyugati irányban elindulva egy természet védelmi övezetre bukkanhatunk, de ha a várostól délre indulunk el, részünk lehet a régi szigeti életnek a megismerésében, mivel egy kolostort és több régi romos épületet is megtekinthetünk. A túrázást tovább folytatva a part mentén egy igen nagy sétát tudunk tenni a homokos parton, ahonnan egy barlang nyúlik egészen a Linaria-i strandig. Továbbmenvén pedig eljuthatunk addig a hatalmas sziklafalig, ami szó szerint a város alapja, itt, pedig akik az extrém sportokban jártasak, neki is indulhatnak a fal megmászásához, miközben megtekinthetik a város mellett lévő vulkánt is. A közeledés kiváló, mivel pár perc alatt a szigeten belül eljuthatunk bárhova. Az éttermek és a vendéglátó létesítmények nagyon magas színvonalúak, másrészt pedig a kisváros mértékéhez mérten, autentikusak is. A szállások az apartmanoktól a 2-3 csillagos szállodákig terjednek, egyszóval minden igényt kielégítenek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vietnám látnivalói

Vietnám Délkelet-Ázsiában található ország, méretét tekintve alig kisebb, mint Németország, fővárosa pedig Hanoi. Felszíne dombos-hegyes, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.