Kezdőlap » Hotel » Ismerjük meg Grossetot

Ismerjük meg Grossetot

Grosseto Olaszországban található, Rómától 177 kilométer távolságra. Sajnos a fekvése miatt repülőtere nincsen, ezért ha el akarunk jutni ide, a fővárosból autóbusszal, vagy vonattal, esetleg bérelt autóval tudjuk csak megközelíteni ezt a kis városkát. Ha arra vetemednénk, hogy Magyarországról autóval induljunk el, akkor körülbelül 1080 kilométert kell levezetnünk, ami pontosan 11 óra folyamatos vezetést jelent, és ha többször is megállunk tankolni, akkor bizony egy fél napot is igénybe vehet az utazás.

A hosszú út után jobb hogyha egy kicsit lepihenünk, még mielőtt belevetnénk magunkat a városnézésbe. Grosseto városában több szálláshely közül válogathatunk, melyek közül a legjobb ajánlatokkal vár minket a Grand Hotel Bastiani, amely egy 4 csillagos szálloda. Amennyiben nem szeretjük a nyüzsgő város zaját hallgatni pihenésünk közben, válasszuk a külvárosban található 4 csillagos Hotel Granduca-t. Amennyiben szeretjük a nem hétköznapi dolgokat, akkor pedig egyértelmű, hogy a Razza Del Casalone-t érdemes választanunk, ami egy igazán különleges, elegáns parasztház kialakítású szállodakomplexum, ahol igazán egyedi hangulat, és kültéri medencék is várnak ránk.

Hogyha megtaláltuk a megfelelő szálláshelyet, és kipihentük magunkat, elindulhatunk Grosseto városát felfedezni. Tekintsük meg a városi katedrálist, és a középkori templomokat is, például a San Giovanni-t, vagy a San Giuseppe-t. A településen több olyan régi tér, városrész található, amely már önmagában rendkívül hangulatos, ráadásul ezeken a helyeken többnyire régi épületeket és udvarokat is megcsodálhatunk, mint a Palazzo Aldobrandeschi, vagy a Palazzo Chiarini. A városban persze azok sem fognak unatkozni, akik a múzeumokat kedvelik, valamint egy-egy helyi étterembe is megéri betérni a békés hangulat, és az olasz konyha finomságai miatt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az angol érsekség városa, Canterbury

Canterbury városa délkelet Angliában található, közel van a Stour-folyóhoz. Canterbury városának a gazdaságát elsősorban a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük