Kezdőlap » Hotel » Irány Venezuela!

Irány Venezuela!

Dél-Amerika északi térségében található az egyenlítőhöz közel Venezuela. Őslakosok szerint az ország neve cölöpön álló falut jelent. Az országot délről Brazília, két oldalról pedig Kolumbia és Guyana határolja. Az északi határa a Karib-tenger, ami egyértelművé teszi miért is szeretik a turisták Venezuelát. A tengerpartjának hossza több mint 1000 kilométer, egyszóval van bőven választás hol is szeretnénk fürdőzni a Karib-tengerben.

Az országban, ahogy haladunk dél felé, egyre jobban magasodnak a hegyek és 2000 méterig meg sem állnak. A legmagasabb csúcsa a Guyanai-felföld ami 2000 méteren fekszik. Venezuelában található még a világ legnagyobb vízesése is, ami 979 méter magasról zúdul alá, ez az Angyal-vízesés. Az ország fővárosa Caracas, amit egész Dél-Amerika északi részének legnyüzsgőbb városának is neveznek. A lakosság nagy része mezőgazdaságból él, kakaót, dohányt, kávét, banánt és cukornádat termesztenek itt, amit később hajókra pakolnak és világ minden tájára exportálják. Az első telepesek, akik ide érkeztek spanyol ajkúak voltak, egyszóval spanyolok és portugálok, így mai napig a kettő nyelvjárás ötvözetében beszélnek a helyiek. Az itt élő őslakosokat, az erdőkbe felűzték az ide érkező spanyol armadák, akinek a leszármazottaik még mai napig a hegyekben élnek nomád körülmények között. Az állam 21 régióra van osztva és ezek közül majdhogynem mindegyikben más-más nyelvjárást beszélnek, azonban még mindig nem halt ki több mint 2000 év után sem az ősi venezuelai beszédstílus, és szóhasználat, amit a déli régiókban mi is felfedezhetünk, ha hegyek felé vesszük az irányt.

Venezuelát nem lehet csak úgy beletervezni az úti céljaink közé mivel ennek a térségnek különleges időjárási időszakai vannak. Mivelhogy áprilistól-októberig esős időszak köszönt be az országba évről-évre, ami az egyenlítő közelségének köszönhető. Azonban ne aggódjuk, nem hideg esőről van szó, hanem trópusiról, ami köztudottan meleg. Így ha inkább a tengerparton szeretnénk napozgatni, akkor kerüljük el ezt az időszakot.

A tengerpart lágy homokjával és világos színű szinte átlátszó vízével próbálja magához vonzani a turistákat. A legszebb strandok a következők, amiket nem szabd kifelejtenünk utazásunk során, a Playa el Agut, és a Playa Puerto Cruz. Itt rengeteg szállodát és szállás találunk, ha nem szeretnénk a városokban megszállni. Margarita szigetén szinte mindenhol találunk olyan apartmanokat, és hoteleket ahol jók az árak, és az éttermek ételei is az európai konyhákhoz vannak valamelyest igazítva,azért hogy azok az emberek aki nem nyitottak más kultúrák étkezési szokásaihoz, ne maradjanak le a fenséges lakomákról. A természetben való kalandozásra is készüljünk fel, elsőként adassunk be magunknak védőoltásokat, így megvédve magunkat, a például a malária ellen. Nagyon sok túra utat, hegymászási lehetőséget, vadvízi evezést, és más egyéb dolgot is kipróbálhatunk a hegyek között.
Ha kedvet kaptunk Venezuela elképesztő világához nincs más dolgunk mint egy repülőjegyet lefoglalni és már kezdődhet is a kaland.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Elche, a spanyol nagyváros

Elche városa Spanyolországban, Valenciától nem messze Alicante megyében található. Egyes adatok szerint jelenleg 220 ezer …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük