Kezdőlap » Hotel » Irány Tours!

Irány Tours!

Ha Tours felé vesszük az irányt, akkor a Loire folyó mentén kell elindulunk, és a Cher folyó csatlakozásánál már meg is találtunk Loire központját. A fővárostól 220 kilométerre fekszik, amit vonattal könnyedén bármikor megtehetünk.
A város jellegét illetően ne lepődjünk meg, mivel a térség egyik legnagyobb ipari városa volt a 15. századtól, azonban egyáltalán nem olyan látképet nyújt, mint például a német acélvárosok bármelyike. Tours-ban tálható egy egyetem is ami több mint 12000 diákot foglalkoztat, és olyan szakirányok is találhatóak itt, amik még Franciaország-szerte is igen ritkák. A város történelme egészen a római korig nyúlik vissza, mivel akkoriban itt egy kereskedőközpont állt, ahol az itáliai és a gall népek cserélték ki áruikat. Ennek köszönhetően Tours-ban nagyon sok a római kori emléket tekinthetünk meg. A kereszténység megjelenésével a város központja lett a hittérítő papoknak, és emiatt több templomot, majd székesegyházat is létesítettek ide, ahova a kor szentjei is sokszor temetkeztek, és ezek közül is Szent Márton sírja a leghíresebb, ahol sokak állítása szerint isteni csodák is történek már többször is.

A 13. századtól Tours teljesen kivirágzott, a kor királyai folyamatosan a környékre építették meg kastélyaikat, ám ezek közül XI. Lajos volt az aki Tours-ban épített egy hétvégi kastély azért, hogy a szentek közelében lehessen. Emiatt a térség igen gazdag a látnivalókban mivel több mint 10 kastély terül el Tours 20 kilométeres körzetében, ami még a francia viszonyokat is nézve igen sok egy területet tekintve. A város tovább fejlődött, egészen a második világháborúig, amikor is Tours német megszállás alá került, így nagyon sok kár érte mind a műemlékeket, és a régi épületeket. Ezeket azonban a francia kormány 20 évvel a rombolások után már teljesen helyreállítatta, így visszakapta régi fényét valamelyest a térség.

A látnivalókat szépen sorjában érdemes végigtekinteni. Elsőként a toursi katedrális felé vegyük az irányt, ezt az épületet már többször átépítették, mivel minden történelmi korban toldottak egy kicsit hozzá, így ha jól megfigyeljük, ezeket a jeleket mind észrevenni. A sétánkat folytassuk a városháza felé, ami szintén igencsak sok építészeti stílus jegyeit hordozza magában. Nem messze innen megnézhetjük a Loire-folyót, ami körül bizony egy hatalmas parkrendszert találunk, ami az egész városra rányomja a nyugodt és békés hangulatot. Természetesen a megmunkált francia főúri kerteket is erre találjuk, ahol nemrég a helyiek nagy örömére egy állatkertet és épített a város még pár éve. A botanikus kertet, ami nagyon sok helyi prospektus elején szerepel, szintén a folyó mellett találhatjuk meg.
Így ha ellátogatunk Tours-ba egy olyan sétára indulhatunk, ami szó szerint végigvezet a város múltján, jelenén és jövőjén is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arlbergi síparadicsom

Az arlbergi síparadicsom öt kisebb faluból tevődik össze, és megannyi sípályájával valamint szállodáival az utóbbi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük