Kezdőlap » Hotel » Irány Spanyolország! Bilbao városa

Irány Spanyolország! Bilbao városa

Bilbao a Baszkok nemzeti fővárosa, egy igencsak népes, és jelentős város Spanyolországban, a baszk régióban. A város az Ibériai-félsziget északi területein található, az Atlanti-óceán partjánál, a városon keresztül folyik a Nervión folyó, és saját öble is van, a Bilbao-öböl.
Bilbao városa már körülbelül egy évtizede népszerűvé vált a turisták körében, egyik látványossága, és egyben a város szimbóluma is a Guggeinheim Múzeum, melynek a bejárata előtt egy virágokból készült kutya látható. Ez a múzeum egy 24 ezer négyzetméteren elterülő komplexum, mely napjainkban a leglátogatottabb múzeum az egész országban, teljes mértékben a városközpontban található, a folyóhoz közel. A városban található múzeum a New York-i és a Velencei Guggeinheim Múzeumokkal osztozik a világ egyik leghatalmasabb magángyűjteményén, nem csodálkozhatunk rajta, hogy jelenleg is annyira népszerű. A múzeumnak már maga az épülete is rendkívül látványos, háromdimenziós programmal tervezték, és olyan alapanyagokból építették fel, mint a mészkő, titán, és üveg. Miután a múzeum megépült, Bilbao városa is felvirágzott, hiszen először a környező utcákat újították fel, majd a többi városrészeket is.

Bilbaoban azért természetesen más nevezetesség, látványosság is található az előbbi múzeumon kívül, ott van például a San Antón templom, a Szent Miklós templom és az óváros legrégebbi épülete, a katedrális. A bilbaói városháza épülete is mindenképp méltó arra hogy megtekintsék, található benne egy arab szalon is. Érdemes ellátogatni a Bilbaói Arénába, ahol számos koncertet, és nagyobb rendezvényeket rendeznek, valamint ebben a városban található az egyik legnagyobb fedett piac Európában, ez a Rivera Piac. Spanyolország szerte híres az Athletic Bilbao, amely a város futballklubja, amelynek érdekessége, hogy még soha nem esett ki az első osztályból, erre csak másik két spanyol csapat volt képes eddig a Bilbaon kívül, a Barcelona, és a Real Madrid.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tromso

Tromso városa Norvégiában található, a Tromsoya- szigeten, amely az Északi-sarkkörtől mindössze 350 kilométerre van. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük