Kezdőlap » Nyaralás » Irány Ausztrália

Irány Ausztrália

Ausztrália a világ legnagyobb szigete és egyben a legkisebb kontinense, amely a Csendes-és az Indiai-óceán között fekszik. Fővárosa Canberra, bár sokan azt hiszik, hogy Sydney, hiszen ez Ausztrália legforgalmasabb és legeseménydúsabb városa.

Mint tudjuk a nyári szezon októbertől áprilisig tart, de van több olyan város is, ahol a téli hőmérsékletben is bátran sétálhatunk rövidnadrágban, papucsban.
Sydney nem olcsó város, de mindenképp megéri a látványt, hiszen a kéklő kikötők, forgalmas sétálóutcák és a zöldellő parkok magával ragadják a látogatókat.

Belvárosa pompázik a különböző francia, olasz divatmárkáktól, de ha valakit a helyi csecsebecsék érdekelnék, a piacok erre remek lehetőséget kínálnak. A The Rocks’ kerület az egyik legtöbbet látogatott rész, ahol minden kultúra egyedi ajándékaival találkozhatunk.
Ha tovább kalandozunk a belváros utcáin, elérkezünk a Sydney öbölhöz, melynek panorámája lenyűgöz minden szemet. A Harbour Bridge-ről páratlan a kilátás, a bátrabbak a híd tetején is végig sétálhatnak kísérővel és persze megfelelő biztonsági felszereléssel.

A világ egyik legnagyobb akváriumával találkozhatunk a Darling Harbour-ben, mellette egy új állatkert nyílt, amely bemutatja a turisták által legjobban kedvelt állatokat mint a kengurukat, koalákat, akikkel akár fénykép is készülhet. Aki egy csöndesebb, de látványban még kiemelkedőbb helyre vágyik, mindenképp sétáljon tovább a Kínai Kertbe, amely elvarázsolja látogatót a különleges növényvilágával.

Ha kellőképpen elfáradtunk a napsütéses és párás levegőben, és bizony jól esne egy hűsítő koktél, a nyüzsgő és zsibongó bárokban finom italokat és elegáns vacsorát kínálnak a stílusos vendéglátóhelyek.
De ne felejtsünk ellátogatni Sydney legkedveltebb strandjára, a Bondi Beach-re, ahol földközeli élményekben biztosan gazdag a választék. Mindenképp figyelembe kell venni a speciálisan kijelölt fürdőterületeket, hiszen folyamatosan az időjáráshoz igazítják evvel a turistákat is biztonságban remélve. Bár szemmel követhetjük a kitartó és korán kelő szörfösök hullámlovaglását, ha nagyon elkötelezettek lennénk, akár részt is vehetünk néhány szörfleckén.

De persze ez csak csipetnyi része annak a rengeteg látványosságnak amit Sydney és Ausztrália kínál az idelátogatóknak, és bár történelme csekély, mégis bátran állítható, hogy látnivalóban és élményekben az egyik leggazdagabb város a világon.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hová menjünk nyaralni ? Catania

Catania- egyedülálló kikötő, a második legnagyobb város Szicília keleti partján, lábánál található az Etna. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük